Open nationale judotitel voor Nick van het Reve

Geplaatst op 13 januari 2014 door   ·   Geen reacties

nick van het reveEINDHOVEN – Judoka Nick van het Reve (foto) heeft afgelopen weekend in Eindhoven het Open NK judo (Dutch Open Espoir U21) voor beloften onder de  21 jaar op zijn naam geschreven. De 19-jarige Enschedeër deed dit in de klasse tot 90kg. Van het Reve, lid van Budo Schuttersveld en leerling van het Johan Cruyff-college, versloeg in de finale Maarten van Tunen van Mahorokan Rotterdam. De weg ernaar toe was voor hem zwaarder dan de finale zelf. Hij schakelde onder meer de Zweedse kampioen uit en lastige tegenstanders uit Denemarken, Italië en IJsland.

In de klasse tot 55kg veroverde op dit toernooi Hengeloër Timo van Leerdam net als vorig jaar een zilveren medaille. Van Leerdam verloor in de finale van zijn landgenoot Martijn van Harten.
Myrthe Nagel uit Markelo, net als Van Leerdam lid van de stichting Top Judo Twente, won eveneens een zilveren plak. De Twentse judoot in de klasse tot 48kg.
Aycan Durmusoglu uit Rijssen werd in de klasse tot 70kg derde.