Kuipers achtste in Dakar

Geplaatst op 19 januari 2014 door   ·   Geen reacties

Rene Kuipers podium DakarVALPARAÍSO – René Kuipers (foto, links) is Le Dakar geëindigd op de achtste plek. De trucker finishte in de slotetappe als zestiende op 12,57 minuten van winnaar Ales Loprais. Bij de auto’s consolideerde Bernhard ten Brinke van het Riwald Dakar Team op de 28ste plaats in het algemeen klassement.

Voor Kuipers komt er daardoor een mooi eind aan zijn tweede editie van ‘s werelds zwaarste rally. Vorig jaar werd hij als debutant in de vrachtwagen van Team De Rooy negende, nu doet de Deldenaar het in een truck van het Eurol Veka Man Team nog net iets beter met een achtste plaats. De achterstand op winnaar Andrey Karginov, die nipt Gerard de Rooy voorbleef, bedroeg zes uur en 31 minuten.

Autocoureur Bernhard ten Brinke kende een moeilijke eerste week van de rally en moest daardoor een goede klassering al snel laten varen. Uiteindelijk herstelde de Zeddammer zich prima en steeg hij gestaag in de ranglijst tot een uiteindelijke 28ste plek. Daarmee is hij achter Erik van Loon de op één na beste Nederlander in het autoklassement.

Voor Bas Nijen Twilhaar was deze editie van Le Dakar een zware. De kistrijder had veel last van zijn nek, maar wist de rally wel uit te rijden. De in Tsjechië woonachtige Vriezenvener eindigde de laatste etappe als 57ste en is daardoor als 50ste in het klassement geëindigd. In een aparte ranglijst voor kistcoureurs zonder team werd Nijen Twilhaar knap derde.