Zaterdag 20 april 2024

Reshmie Oogink: ‘Kijk terug op een mooi toernooi’

Geplaatst op 17 december 2013 door   ·   Geen reacties

Reshmie Oogink (50)MANCHESTER – Voor Reshmie Oogink was het afgelopen weekend een mooie. De Almelose taekwondoka deed in het Engelse Manchester mee aan de allereerste Grand Prix, een nieuwe reeks toernooien voor de absolute wereldtop, en reikte direct tot de halve finale. Daarin verloor Oogink weliswaar, maar haar prestatie was goed voor een bronzen medaille en Oogink liet zien zich met de besten te kunnen meten. Zo schakelde ze in de kwart finale Olympisch kampioene Milica Mandic uit. ‘Ik kan terugkijken op een mooi toernooi’, concludeerde Oogink na afloop dan ook zelf.

De Grand Prix wedstrijden gaan in de komende jaren een belangrijke rol spelen met het oog op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Alleen daarom was het voor Oogink al belangrijk om zich direct te laten zien. Ze had in Manchester flink wat tegenstand te dulden. ‘Iedere wedstrijd was het spannend en moest er tot het einde toe geknokt worden’, aldus Oogink. Aan de Servische Mandic had ze, zoals verwacht, een zware kluif. Toch won de 24-jarige taekwondoka haar kwart finale met 1-0, nadat ze daarvoor ook al twee partijen won. ‘Ik heb het kunnen uitspelen en kon zo revanche nemen. In februari verloor ik in Trelleborg nog met 12-4 van haar.’

In de halve finale bleek de pijp leeg bij Oogink. Ze probeerde nog wel meermaals tot een hoofdtreffer te komen, maar die pogingen bleken niet afdoende om er ook daadwerkelijk punten voor te krijgen. ‘Mijn motor was leeg, waardoor ik het niet goed vol kon houden en ik mijn concentratie wat verloor. Ik kwam dus niet helemaal in mijn spel, nadat ik al snel tegen een hoofdtreffer aanliep. Ik heb nog veel geprobeerd qua draaitechnieken, maar die zaten er niet goed genoeg op voor punten.’ Op het erepodium trof Oogink na afloop alleen maar speelsters die in het verleden al in WK-finales uitkwamen.

Van Baaren in tweede ronde uitgeschakeld
Ook Joyce van Baaren kwam in Manchester in actie. De eveneens uit Almelo afkomstige taekwondoka deed mee in de klasse -67 kg. Nadat Van Baaren in de eerste ronde de Canadese Nathali Iliesco nipt versloeg, verloor ze in de tweede ronde met 0-2 van Haby Niare uit Frankrijk.