Dinsdag 16 april 2024

Oogink en Van Baaren Nederlands kampioen taekwondo

Geplaatst op 19 januari 2014 door   ·   Geen reacties

Reshmie Oogink NK taekwondo 2014ALMERE – Op het Nederlands kampioenschap taekwondo in Almere zijn Reshmie Oogink (foto, in het rood) en Joyc van Baaren zondag beiden Nederlands kampioen geworden. Oogink prolongeerde haar titel in de -73 kg klasse, haar Almelose plaats- en clubgenote Van Baaren vocht zich naar de winst in de -62 klasse. De 24-jarige Oogink wist in de partij om het goud af te rekenen met Aylin Akdeniz. Dat deed ze door middel van een knock out in de derde ronde. Akdeniz ging daarbij naar de grond en was niet in staat om verder te vechten.

Na afloop heerste bij Oogink, die door een eenvoudige 13-3 zege op Michelle de Lorijn de finale had bereikt, tevredenheid over haar optreden. Ze had het echter niet gemakkelijk met Akdeniz. ‘Zij ging in de derde ronde KO, maar ze sparde wel goed en stond ook voor’, aldus Oogink. ‘Dat duurde totdat ze op een treffer van mij liep. Ik zat daar al een paar keer dichtbij, maar zij deed het ondanks die knock out wel goed.’

Van Baaren
Ook voor Van Baaren bleek de halve finale een gemakkelijke opgave. Haar tegenstandster Tifene van Zanten bleek absoluut geen partij te zijn voor de taekwondoka van TKD Oude Luttikhuis, die op punten met 9-1 won. Nora El Hadi was in de finale vervolgens de tegenstandster voor Van Baaren en door een een 9-2 zege op haar wist de Almelose het goud binnen te halen. Bij de mannen won Patrick Jonker in de klasse -87 kg het goud.