Oogink strandt in kwartfinale op hoogste podium in China

Geplaatst op 4 juli 2014 door   ·   Geen reacties

Reshmie Oogink GP China 2014 1SUZHOU – Bij de eerste Grand Prix wedstrijd van het seizoen, gehouden in het Chinese Suzhou, is taekwondoka Reshmie Oogink vrijdag in de kwartfinale blijven steken. Olympisch kampioene Milica Mandic, inmiddels bijna de angstgegner van Oogink, was de Almelose opnieuw de baas. De twee taekwondoka’s troffen elkaar in de laatste toernooien al vaker en bijna altijd trok Mandic met een miniem verschil de zege naar zich toe. Dat was ook ditmaal het verhaal. ‘Ik baal wel, want ik kwam hier voor de medailles’, liet Oogink na afloop weten. ‘We zitten iedere keer zo dichtbij elkaar. Het is vervelend dat de winst weer naar haar gaat.’

Haar eerste twee partijen won Oogink wel in het G4 toernooi, waar de beste taekwondoka’s elkaar treffen en uiteindelijk plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016 mogelijk is. Oogink versloeg Nikki Martinez uit Puerto Rico in de eerste ronde met een flink verschil (10-1), waarna ze zich in de tweede ronde beter toonde dan de stugge Zweedse Casandra Ikkonen. Die partij eindigde in 5-2. Vervolgens bleek Mandic de laatste halte.

Hoofdtreffer niet toegekend
Oogink voelde zich in haar partij tegen Mandic ook nog eens benadeeld. ‘In de eerste ronde kwam ik op een kleine achterstand van 2-0, maar daarna scoorde ik een hoofdtreffer toen zij viel. Ik kreeg hem echter niet toegewezen, waarna ik een protest via de videoreplay heb gedaan. Die werd alleen niet gehonoreerd, maar hij was gewoon raak. Met veel technieken zat ik er daarna dichtbij. Het was alleen niet goed genoeg voor punten.’