Donderdag 28 maart 2024

Acht keer goud op NK taekwondo voor TDK Oude Luttikhuis

Geplaatst op 20 januari 2013 door   ·   1 Reactie

ALMERE – Op het Nederlands kampioenschap sparren in Almere heeft Reshmie Oogink (foto) zaterdag het goud veroverd. De taekwondoka kwam vorig jaar niet in actie en heroverde de titel in de categorie -73 kg. Oogink nam het in de halve finale op tegen Chantal Maas, de Nederlands kampioene van vorig jaar. De Almelose stond al snel met 3-0 voor en won de wedstrijd uiteindelijk met 9-0. ‘Een aantal technieken heb ik de laatste paar weken veel geoefend’, laat Oogink op haar eigen website weten.

In de finale moest Oogink het opnemen tegen Mandy Barbic. ‘Ook tijdens deze partij heb ik veel hoge technieken geprobeerd, waarbij de uitslag 10-4 werd’, vertelt ze. De Twentse is erg blij met haar gouden medaille. Vorig jaar heeft ze niet kunnen deelnemen aan het NK omdat ze een week daarna in actie moest komen op het olympisch kwalificatietoernooi.

Er was meer goud voor de vereniging TDK Oude Luttikhuis uit Almelo. Ook de broer van Reshmie Oogink, Michael, werd zaterdag Nederlands kampioen. Hij won met overtuiging de klasse tot 87 kg.  Hengelose Marjolijn Abbink(-67kg) en Yvonne Oude Luttikhuis(+73kg) wisten hun favorietenrol in hun gewichtsklasse bij de dames waar te maken en de titel mee naar huis te nemen.

Patrick Jonker(+87kg) maakte een hele mooie comeback door ook de titel te pakken in een zinderende finale tegen clubgenoot Robert Dannenberg die daarmee dus zilver won.
Voor het eerst dit jaar waren er ook kampioenschappen voor veteranen. Dat is de leeftijd van 35 jaar en ouder. De veteranen van TKD Oude Luttikhuis bewezen tijdens dit NK dat ook zij nog fit zijn. Ronald Folson(-80kg) had geen moeite met zijn tegenstanders en wist in de finale met 15-1 het goud te pakken. Wim Kloosterman(-68kg) pakte ook de titel ten koste van clubgenoot Robin Bakker. Manuel Pohan (+80kg) deed het erg goed en wist in de finale zijn tegenstander meerdere malen op het hoofd te raken. Helaas zagen de scheidsrechters dit niet en moest hij genoegen nemen met zilver.

Bij de dames wist Dorothee Wasserberg (+67kg) in de finale overtuigend te winnen met 14-2.

Tijdens het NK werd Joyce van Baaren (foto) verkozen tot sportvrouw van 2012 vanwege haar prestatie tijdens het Europees Kampioenschap waar ze brons wist te pakken. De Almelose kon dit jaar vanwege een blessure niet meedoen aan het NK.

Alsof dat nog niet genoeg was werd TDK Oude Luttikhuis uit Almelo ook nog eens benoemd tot het beste team van het NK. Dat betekende een prolongatie, want al sinds 2009 is de Almelose taekwondoclub de beste van het land.

Naast de acht gouden medailles won Oude Luttikhuis de volgende zeven zilveren en vier bronzen medailles.