Zaterdag 20 april 2024

Schoorel en Darcis finalisten in Future Enschede

Geplaatst op 24 augustus 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De Twentse Open loopt bijna ten einde. In het Future tennistoernooi werden zaterdag de halve finales gespeeld bij zowel de mannen als de vrouwen. Twentse deelnemers zitten daar niet meer bij, want Enschedeër Justin Eleveld werd vrijdag in de kwartfinale als laatste Tukker uitgeschakeld door Nicolas Reissig. Die tennisser is er nu echter ook niet meer bij. In de halve finale verloor hij zaterdag met 6-1 6-4. De Nederlander neemt het zondag om 14.00 uur in de finale op tegen Steve Darcis uit België. Hij wist zaterdag de als derde geplaatste Fransman Axel Michon met 7-6 6-1 te verslaan. Darcis, die eerder dit jaar Rafael Nadal in de eerste ronde van Wimbledon verrassend versloeg, is zelf als eerste geplaatst het toernooi binnen gekomen.

Bij de vrouwen plaatste Tayisiya Morderger uit Duitsland zich eenvoudig voor de finale. Ze versloeg haar landgenote Lisa Matviyenko met 6-1 6-1. Morderger’s tegenstander in de finale, die zondag om 12.00 uur gespeeld wordt, moest harder werken. Na een lange strijd won de Duitse Nina Zander uiteindelijk met 0-6 6-1 6-4 van Valeria Podda, de laatst overgebleven Nederlandse.