Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Tennisster Maurien Rikkert verrast in Enschede

Geplaatst op 21 augustus 2013 door   ·   Geen reacties

Maurien Rikkert 2013ENSCHEDE – In de eerste ronde van de Enschede Future heeft Maurien Rikkert (foto) voor een verrassing weten te zorgen. De 18 jaar jonge Goorse, die dinsdag via de kwalificaties het internationale tennistoernooi binnenkwam, rekende woensdag af met de als derde geplaatste Zwitserse Tess Sugnaux. Rikkert kwam na ruim twee uur tennissen met 6-4 2-6 6-2 als winnares de baan af. ‘Ik heb een goede wedstrijd gespeeld’, liet ze na afloop op haar website weten. ‘In de tweede set had ik wel een dipje, maar dat kon ik goed herstellen. Ik ben tevreden met hoe ik nu sta te spelen. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken.’

Voor Rikkert was de winst extra speciaal. Ze drong voor de derde keer dit jaar door tot de tweede ronde van een Future toernooi en verdiende daarmee een plaats op de WTA world ranking. Haar trainingsgenoot Nikki Luttikhuis was minder gelukkig. De Oldenzaalse verloor haar eerste ronde partij met 6-0 6-2 van de sterke Duitse Tayisiya Morderger. In het dubbelspel maakten Luttikhuis en Rikkert het Franziska Koenig en Lisa Sabino heel lastig, maar in de super tiebreak van de kwartfinale partij won het Zwitsers/Duitse duo toch.

Topfavoriet Darcis naar tweede ronde
Bij de mannen is de Belg Steve Darcis de absolute topfavoriet voor de eindzege in Enschede. De Waal, die dit jaar op Wimbledon voor een sensatie zorgde door in de eerste ronde Rafael Nadal te verslaan, kreeg het niet cadeau in de eerste ronde. Darcis versloeg de Duitser Kim Moellers met 6-4 6-4. Hij treedt donderdag in de tweede ronde aan tegen Enschedeër Robert Constantinovici.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief