Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Twentse tennissers beginnen sterk aan Enschede Future

Geplaatst op 20 augustus 2013 door   ·   Geen reacties

Maurien Rikkert en Nikki LuttikhuisENSCHEDE – Voor de Twentse tennissers die deelnemen aan de Enschede Future is het toernooi goed begonnen. Maurien Rikkert uit Goor bereikte dinsdag als laatste Twentse het hoofdtoernooi. Haar partij tegen Quirine Lemoine, in de derde kwalificatieronde, werd maandag na de eerste set in verband met de duisternis gestaakt. Lemoine had die set met 5-7 gewonnen, maar dinsdag wist Rikkert de partij om te buigen door de volgende twee sets met 6-2 6-4 te winnen. De 18-jarige speelsters zal het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi woensdag opnemen tegen de Zwitserse Tess Sugnaux, die als derde geplaatst het toernooi is binnengekomen.

Bij de mannen kwamen Enschedeërs Justin Eleveld en Robert Constantinovici dinsdag met succes in actie. Zij wisten hun eerste ronde partij in het enkelspel te winnen. Constantinovici deed dat zelfs met overmacht en won met 6-1 6-4 van Niels Lootsma. Eleveld had meer moeite, maar moest dan ook tegen de als vierde geplaatste Belg Yannick Mertens. Hij kwam met 6-4 2-6 6-4 als winnaar de baan af in Enschede.

Tukkers ook sterk in dubbelspel
Ook op het dubbelspel hadden de Twentse tennissers succes. Rikkert mocht nog een tweede keer aantreden en bereikte samen met Nikki Luttikhuis (Oldenzaal) de tweede ronde. Het jonge duo won vrij gemakkelijk met 6-4 6-2 van Tessa Breve en Janneke Wikkerink. Bij de mannen won Enschedeër Evthimios Karaliolios samen met zijn dubbelpartner Pedro Mol met 6-3 6-3 van het Argentijns/Duitse tweetal Gustavo Gomez Buyatti en Benjamin Strunk.

Foto: Nikki Luttikhuis (links) en Maurien Rikkert

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief