Maandag 23 april 2018
Twentesport

Bamboe Bunker

Geplaatst op 19 april 2017 door   ·   2 Reacties

Onder enorme publieke belangstelling en begeleid door een massala politie-escorte zijn gisteravond de twee panda’s uit China na hun landing op Twente Airport verder vervoerd naar het stadion van FC Twente, waar een speciaal verblijf voor hen is gebouwd om het ze zo maximaal mogelijk naar de zin te maken. Hun komst, die live werd uitgezonden op TV Oost, is het resultaat van een zestienjarige lobby, want panda’s zijn in hun thuisland nationale symbolen en die krijg je niet zomaar in bruikleen, zoals hier het geval is, laat staan met twee tegelijk.

Eén van de voorwaarden die de Chinese autoriteiten aan de totstandkoming van deze unieke deal hebben verbonden, is de naamwijziging van Beugel Bunker in Bamboe Bunker. Verder mag het supportershome van Vak P in de nieuwe constellatie weliswaar weer open, maar dan uitsluitend onder de conditie dat het beheer en de exploitatie worden overgenomen door leden van de scooterclub Bokito Bouncers.

Voor de leden van de kids club werden diverse leuke activiteiten aangekondigd, zoals de verkiezing van PVV-kamerlid Dion Graus tot panda-look-a-like van het jaar, met Jan Roos en Jan Dijkgraaf ex aequo op de tweede plaats. Jan Boskamp zal worden ingezet als mascotte voor de promotie van de Panda Burger XXL en Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee gaan een hoofdrol spelen in de megaproductie Panda The Passion. Tijdens de afsluitende persconferentie stelde een van de tientallen aanwezige journalisten de vraag hoe ze eigenlijk heten, vertaald uit het Chinees naar het Nederlands. Het antwoord van de woordvoerder luidde: ‘Bassie en Adriaan, maar intern noemen we ze voor het gemak Joop en Aldo.’ Nou, dacht ik toen bij mezelf, hou ze dan alsjeblieft goed in de gaten. Als dat maar goed gaat.

Peter Bonder

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jeroen says:

    Hahhaa humor van de bovenste plank hier!!!Als opper boswachters worden Henny ten Hag en Hein Trebbe aangesteld!
Archief