Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Emmen-uit, lastig

Geplaatst op 10 maart 2019 door   ·   3 Reacties

Emmen-uit, altijd lastig, zou Leo Beenhakker grijzend zeggen na een zeer middelmatige wedstrijd zonder winnaar. Een vriend van mij is hoofdredacteur van RTV Drenthe en had mij (ons) uitgenodigd voor de topper tegen Heracles. Emmen heeft een gezellig stadion, er werken veelal leuke mensen en het team doet zijn uiterste best niet te degraderen. Je wordt er keurig ontvangen, niet afgesnauwd. De infrastructuur om het stadion is krakkemikkig waardoor je na afloop nauwelijks kan wegkomen. En er viel afgelopen zondag behoorlijk wat sneeuw, maar ik was op de terugweg het dorpje Dalen nog niet voorbij of de wegen waren weer schoon… Emmen uit is ook voor mij uit Overijssel een pleuris eind weg. Toch had Heracles een grote afvaardiging aan toeschouwers, sponsors, medewerkers en bestuursleden meegenomen.

Emmen staat er niet goed voor, speelde dus thuis, maar ik had geen moment de indruk dat het Drentse team de wedstrijd wilde maken. En toen Tim Breukers mijns inziens te zwaar gestraft met rood van het veld af moest, kon of wilde de Drentse ploeg het spel nog steeds niet maken.

De trainer van Emmen heet Dick Lukkien, heeft beginjaren negentig ooit een paar wedstrijden voor Veendam gespeeld en mag van Emmen tot 2021 blijven, maakte de club na afloop van de wedstrijd bekend. Alsof de halve voetbalwereld Lukkien aan het einde van dit seizoen had willen overnemen.

Vooraf maken trainers altijd een lijstje in welke wedstrijden ze punten kunnen of willen pakken. En ik weet zeker dat Lukkien achter Heracles twee, vier of zes punten heeft gezet. Maar dan moet je in die wedstrijden wel spelen om punten te halen. Wellicht kunnen ze niet beter, zo vaak zie ik ze ook weer niet spelen.

Vlak voor de wedstrijd, was premier Mark Rutte (met Emmen-sjaal) nog even in stadion De Oude Meerdijk om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Hij is dezer dagen waarschijnlijk gezellig op vakantie in eigen land, want zaterdagavond was hij ook al in Zwolle, in het fraaie museum dat aan Herman Brood is gewijd. Ik hoop dat hij de wedestrijd niet gezien heeft, want anders komt hij nooit meer.

Bij winst was Heracles zesde geweest, nu blijven ze zevende. Emmen bezet de zestiende plaats. Zelfs de nacompetitie zal voor Emmen lastig worden….

Jan Medendorp

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Geurt says:

  De weersomstandigheden stonden symbool voor de prestaties van het tamme Heracles: van een plensbui tot een flauw zonnetje tot een bak hagel tot windkracht elf.
  Vriezen en heel veel dooien. Moddervoetbal.

 2. Jeroen says:

  Ach Emmen deed zijn best Jan, ze kunnen niet beter. Heracles moet zich schamen, het speelde schijtbakkenvoetbal. Wat wil je als je Van Nieff (balletje breed of terug) boven Duarte verkiest tegen één van de degradatiekandidaten. Met meer lef en bluf win je gewoon in Emmen. In Emmen zit geen speler die een eredivisieclub sterker kan maken. Ze heeft helemaal niets in de Eredivisie te zoeken. Ik gun het de Drenten wel, gemoedelijk volkje en het ontvangst was goed.

  • Bennie Tevreden says:

   @ Jeroen,

   Alsof het nietige FC Emmen bezoek kreeg van een nationale topploeg. Op een mindere dag kan een club als Heracles gewoon tegen puntverlies in Emmen oplopen, daar hoef je echt niet van in de war te raken.
Archief