Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Fledderus

Geplaatst op 25 februari 2019 door   ·   2 Reacties

Wat goed is komt snel. Heeft Fledderus al besloten? Blijft hij bij Heracles of gaat hij naar FC Groningen? Nou ben ik niet zo gek op Groningen, maar dat heeft ook te maken met die manager Hans Nijland van wie ik geen fan ben. Maar dat hoeft ook niet, Nijland is zelf zijn grootste fan.

Ron Jans (technisch directeur) stapt (ook) op en op zijn plek zou Mark Jan Fledderus moeten komen, als ik de Groningers goed begrijp. En gelijk hebben ze. Een leuke voetballer die naar school is geweest, in het noorden (Groningen en Heerenveen), zuiden (Roda JC), westen (Telstar) en oosten (Heracles) des lands ervaring heeft opgedaan. Hij kan in hele zinnen praten, is sympathiek, naar school geweest en is een jaartje technisch manager bij Heracles (geweest). Groningen heeft in de afgelopen jaren een paar spelers weggehaald bij Heracles, heeft in potentie meer publiek en meer geld beschikbaar, maar bakt er de laatste jaren weinig van.

Ik begrijp heel goed dat ze Fledderus willen hebben. Bijkomend voordeel is dat het niveau flink stijgt met zijn komst, maar dat kan ook te maken hebben met het vertrek van Jans en Nijland, een duo dat altijd flink het noordelijk minderwaardigheidscomplex ventileerde.

Fledderus heeft al laten zien dat hij wat kan. Als ik dit schrijf, schijnt hij zijn beslissing nog niet publiek gemaakt te hebben. Als hij blijft moge de mensen bij Heracles God op hun blote knietjes danken, vertrekt hij wel, dan komt er wel weer een nieuwe. Goede mensen aantrekken is Heracles wel toevertrouwd, zo heeft het verleden geleerd.

Jan Medendorp

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jeroen says:

    Ik vind je nogal mild voor deze man Jan. Zo ken ik jouw columns niet, of heb je hem in de toekomst nog nodig? Hij laat, na nog geen jaar in functie, een club verbaast achter. Een club die hem al het vertrouwen heeft gegeven terwijl hij nog niets van zijn rol in deze functie wist. Bestaat er nog iets van loyaliteit naar een club of hebben we tegenwoordig allemaal met robots te maken. Robots waarvan de software zo geprogrammeerd is dat, daar waar de bankrekening het hoogst bedrag aangeeft, zij hun werk gaan doen?

  2. Geurt says:

    Waarom zou iemand in Almelo blijven als je joe sportief en financieel tig maal verbeteren kunt ? En je wijf uit het Noorden komt ?
    Waarom zou Kuwas bijtekenen als hij komend seizoen structureel voor 30.000 man in de Veste kan acteren op subtop niveau ?
Archief