Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

Flikkersterren

Geplaatst op 25 januari 2019 door   ·   Geen reacties

Dat FC Twente door Willem II ‘sigarenboeren’ uit het KNVB bekertoernooi is gerookt verbaast me niet eens meer. Wat mij wel bijblijft is de sfeeractie van de Tilburgse bolknakkers op de tribune. De flikkersterren wilden de sfeer in de Grolsch Veste verhogen door sterrenflikkers af te steken en deze op de hoofden van enkele FC Twente-fans te laten landen. Je zou kunnen zeggen dat sfeerverhogende acties rondom FC Twente meer dan welkom zijn, de gemiddelde FC Twente-fan staat de laatste tijd niet echt meer in vuur en vlam door en voor de club. Deze actie werkte echter iets té aanstekelijk. De klapsigaren op de tribune waren overigens op voorhand door Twente gewaarschuwd de sfeeractie niet door te zetten.

Tegelijkertijd ontrolden de vuurvreters een spandoek waarop zij op niet mis te verstane wijze protesteerden tegen het ophanden zijnde verbod op illegaal vuurwerk in stadions. De voedselketentoppers beschuldigden de KNVB van het verkrachten van onze cultuur. De collectieve gekte rond oud en nieuw en het vernielen, vervuilen, verwonden, vergallen en verbranden van onze omgeving maakt ondertussen blijkbaar deel uit van ons culturele erfgoed. Een deel van de bevolking is bereid dit verworven recht te vuur en te zwaard te verdedigen. Sterrenflikkerende flikkersterren in stadions zoals de Grolsch Veste vormen slechts klein bier. Dus is de boodschap: KNVB blijf met je fikken van onze fik af!

Naar buiten turend over een ijskoud wit winterlandschap veroorzaakt het nakende wielerseizoen warme gevoelens. Kijk ik daarentegen ook brandend van verlangen uit naar mythische plekken als bocht zeven? De door Hollanders in oranje vuurwerkrook en alcoholwalm gehulde wielerbedevaartplaats op de klim naar l’Alpe d’Huez, waar onze cultuur zich in al haar glorie presenteert? En naar de met zwaffelende geslachtsdelen in strings gehulde straatsterren, struikelend en schreeuwend met de renners meehollend, op zoek naar het finest moment? Flikker toch op! De echte wielersupporter houdt ondertussen zijn hart vast en hoopt dat een opgefokte idioot niet vlak voor zijn ster op straat flikkert. Ik ben vurig voorstander van een zomervoetbalcompetitie.

Theo de Rooij

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief