Donderdag 21 maart 2019
Twentesport

Gelul

Geplaatst op 14 april 2018 door   ·   Geen reacties

Het is de kampioen van de armoede en de club uit Endhoven heeft wel altijd heel erg veel mazzel. Dat zijn de uitdrukkingen die je regelmatig voorbij hoort komen, als er gesproken wordt over de nieuwe kampioen van Nederland. Wat een gelul allemaal, als je in 34 wedstrijden de meeste punten haalt, ben je gewoon de terechte kampioen. Laat ze allemaal maar lullen over wie de meeste doelpunten heeft gemaakt of het aantrekkelijkste voetbal speelt, het gaat in eerste instantie maar om één ding en dat zijn de punten. PSV heeft er hiervan de meeste behaald en is dus de terechte kampioen. Punt!

Philip Cocu heeft zijn derde kampioenschap in vier jaar binnen en dat is gewoon een prachtprestatie. Hij is geen man van veel woorden en niet mediageniek. Hij staat ook niet als een gek voor de dug-out te springen en ja, dat zal voor sommigen best wat saai overkomen. Ook dat is allemaal gelul in de ruimte, want hij behaalt wel resultaten en daar wordt hij, samen met zijn staf, op afgerekend.

PSV is een stabiele club, met buiten Cocu en zijn assistenten, een technisch manager die zijn zaakjes heel goed voor elkaar heeft. Binnenkort gaat Marcel Brands een transfer maken, want ondanks dat het Nederlands voetbal niets meer voorstelt, valt het echt wel op in Europa, dat je blijft presteren met je club, ondanks dat er in de winterstop belangrijke spelers verkassen. Goed inkopen, geen gekke dingen doen en rust in de tent, dat zijn de ingrediënten voor succes.

Dat de spelers het op het veld wekelijks moeten waarmaken is het andere verhaal en dat lukt dan ook niet iedere wedstrijd, ondanks dat ze er vorstelijk voor betaald worden. Maar wie gaat er dan wel iedere dag vrolijk fluitend en tot op het bot gemotiveerd naar zijn of haar werk en is bereid zichzelf weg te cijferen in het belang van het bedrijf waar men werkt? De spelers van PSV hebben dit het beste op kunnen brengen gedurende 34 wedstrijden en ook zij verdienen hiervoor een compliment. Hoewel het natuurlijk wel allemaal passanten zijn en er tegenwoordig steeds minder gesproken kan worden over echte clubliefde.

Tenslotte de supporters, inclusief de sponsoren, van deze club. Ook hier geen negatieve uitspattingen en een trouwe aanhang, zowel op de tribune als in de skyboxen. Al met al is in mijn ogen PSV dus de terechte kampioen van Nederland en al dat gelul er om heen doet daar niets aan af.

Dat je in een thuiswedstrijd tegen de nummer twee, drie wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen kunt worden, is namelijk niet tot stand gekomen door geluk. Natuurlijk zaten er wedstrijden bij die anders hadden kunnen aflopen, maar geldt dat niet voor alle clubs? Bij het schrijven van deze column ken ik de uitslag van de wedstrijd tegen Ajax nog niet, maar als je zelfs deze wedstrijd mag verliezen en dan nog met twee vingers in je neus kampioen van Nederland gaat worden, is gewoon een heel knappe prestatie van iedereen die betrokken is bij deze club. Daarom verdient PSV de titel en de felicitaties, daar moeten we niet lullig over doen. Een overwinning op Ajax geeft dit kampioenschap wel extra glans en daarom wens ik PSV in deze wedstrijd bewust wel veel geluk.


Chris Walraven

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief