Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

Hakim Asscher

Geplaatst op 12 mei 2019 door   ·   Geen reacties

De actie van PvdA-politicus Lodewijk Asscher om een petitie te starten met als doel Hakim Ziyech voor Ajax te behouden is kinderlijk naïef of politiek eigenbelang. Want dit scoort natuurlijk retegoed, maar komt even natuurlijk niks van terecht. Het succes van zijn initiatief (al bij bijna twintigduizend handtekeningen) is door de strateeg Lodewijk Asscher politiek niet slecht getimed met het oog op de verkiezingen die binnenkort plaatsvinden voor het Europees Parlement.

Dan mag Hakim Ziyech met Ajax niet de Europa Cup winnen, laat dan Frans Timmermans de politiek beker met de grote oren winnen. Aardig bedacht van de strateeg-politicus Lodewijk Asscher die bekend is met Grachtengordel en Zuidas. Toch wringt dat behoorlijk, want je hoeft niet van de SP te zijn om de banencarrousel in de Europese Unie te verafschuwen. Het is meer bobo-volk dan voetbalvolk bij de Partij van de Adel. En als Timmermans iets met voetbal heeft, dan vernauwt zijn blikveld zich tot de Roda Juliana Combinatie. Asscher had beter kunnen proberen Agnes Jongerius, een vrouw met een bredere blik, de PvdA-topper in Europa te kunnen maken dan Frans Timmermans.

Het kan trouwens verkeren. In zijn jaren bij FC Twente was Hakim Ziyech ook al by far de beste speler, maar werd hij nooit de publiekslieveling die Bryan Ruiz en Blaise NKufo wel werden. Na zijn vertrek werd het alleen maar beroerder. Laat die Noabers een handtekeningenactie starten, als het nodig is past de gemeente Enschede wel bij.


Terug naar Lodewijk Asscher: er is nog een onwaarachtig aspect aan zijn actie. Hoeveel zou Ziyech nu al verdienen bij Ajax en hoe vaak moet dat bedrag over de kop om hem te bewegen bij Ajax te blijven? Als je als Lodewijk Asscher zijnde telkens weer de blaren op je tong mekkert over de amorele topsalarissen, de Balkendende-norm, hoe kun je dan verdedigen dat een voetballer miljoenen (extra) moet verdienen omdat het jou jouw cluppie en jouw partijtje even goed uitkomt! Het is ondoordacht of opportunistisch – vermoedelijk beide.

En dan nog een tip voor de PvdA: begin een petitie om Diederik Samsom terug te halen. Kost vermoedelijk veel minder en heeft meer sociaal én sportief rendement.

Scipio

FOTO BOVEN: Hakim Ziyech in 2015 namens FC Twente in duel met Ramon Zomer van Heracles (@Herman Oude Alink)

FOTO ONDER: Lodewijk Asscher zaterdag 11 mei op Europese campagne in Enschede (@Pvda Enschede)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief