Maandag 23 april 2018
Twentesport

Het schandaal

Geplaatst op 13 mei 2017 door   ·   6 Reacties

Heerlijke zondag voor de deur. De radiootjes zullen in de stadions aan de oren gehouden worden, in de diverse dug-outs langs de lijn zal niet alleen het eigen team aangemoedigd worden, maar zullen ook met grote belangstelling de andere wedstrijden worden gevolgd.

De wedstrijd Utrecht-AZ is dit weekeinde volstrekt overbodig. Ongeacht de uitslag blijft Utrecht vierde en AZ vijfde of zesde (als Vitesse tenminste Roda verslaat dat overigens moet winnen om NEC en Sparta voor te blijven). NEC zal het in Friesland moeilijk krijgen om te winnen van Heerenveen dat geen risico wil lopen de play-offs voor de Europa league te missen. Sparta zal waarschijnlijk wel winnen van Go Ahead dat al gedegradeerd is.

Feyenoord kan zich geen volgende nederlaag permitteren om niet volstrekt belachelijk als tweede in deze competitie te eindigen. Dus alles zal gepermitteerd zijn om te winnen; maar Heracles kan ook niet alleen voor de gezelligheid en ter verhoging van de feestvreugde naar Rotterdam gaan, want als Groningen van Twente wint, wordt de Almelose droom op een volgende gang door Europa getorpedeerd. Een gelijkspel in Rotterdam is eigenlijk wel noodzakelijk. En het zou helemaal lekker zijn als Willem II tegen Ajax de sportieve plicht doet (ik zie Feyenoord graag kampioen worden).

En zal ik eens wat naars zeggen: ik vermoed dat ze alleen al daarom (de Almelose successen) in Enschede de wedstrijd zullen weggeven. FC Twente heeft het dit seizoen redelijk goed gedaan, maar hoe goed ook, ze mogen Europa niet in. En dan is het extra pijnlijk als het bij de buurman met de veel kleinere portemonnee gewoon goed gaat. In Almelo geen motorgang die het stadion als nieuw onderkomen beschouwt, geen drugskartel als harde kern, geen bestuursleden die met pek en veren op straat worden gezet, maar ‘gewoon’ met alle eer en glorie feestelijk worden uitgeluid met kinderen en kleinkinderen en een achterban die zorgt voor een feest. Zorgt voor jaloezie. En dan is het verleidelijk om ook het karretje van de buurman in de poep te laten rijden…

U kunt mij overigens op deze Moederdag aantreffen in Harderwijk, gezellig achter moeder, zwagers, schoonzussen en een lading kleine kinderen aansjouwen om een paar kutvissen te bewonderen die naar ik aanneem binnenkort vrijgelaten (moeten) worden dan wel niet meer mogen optreden. Als ik deze ‘straf’ (voor het verleiden van een veel jongere vrouw) niet had hoeven ondergaan, was ik naar Rotterdam gegaan in de hoop mijn twee sportieve liefdes ongeacht de uitslag te zien winnen…

Jan Medendorp

Delen is sportief

Reacties (6)

 1. Gerard Kogelman says:

  Jan, heel goed geformuleerd en uitgedacht, maar onze Trots zal naar behoren zijn sportieve plicht vervullen. Maaar ik heb moeite dat je ons FC Twente zo omschrijft en de afgelopen missie beoordeeld.
  We zijn toch ook van alle kanten besnuffeld om ons om zeep te helpen, en waar zijn geen vreemde dingen gebeurd en met de mantel der liefde bedekt.
  Gelijke monniken, gelijke kappen hebben ze bij de KNVB en in Zeist nog nooiit van gehoord.. Tenslotte je kunt alles bij elkaar verzinnen, maar de plek die bij elkaar wordt gevoetbald heeft recht op te vechten om een Prijs. Gr.

 2. Geurt says:

  Almelose successen, ja… ha ha ha…bij de OAD zijn ze de angstvlekken nog uit de pauperbus aan het schrobben. Wat een complexen allemaal.

 3. jeroen says:

  Mijnheer Kogelman, ja de KNVB meet met twee maten. Weet u nog dat Sc Veendam, FC Wageningen en AGovv voor veel minder werden geëlimineerd! Met andere woorden, tel uw zegeningen en wees blij dat de club nog mag meedoen!

  • Geurt says:

   Mijnheer Jeroen, mocht uw club zich dadelijk alsnog en volkomen ten onrechte voor de playoffs plaatsen, dan dankt zij dit louter en alleen aan diezelfde KNVB. Idiote Europese straf en binnenlandse ban voor Twente, dat gewoon recht heeft op deelname gezien de punten en de positie.
   Komt nog bij dat hypocriete Smit bij Hake komt smeken om een Twentse overwinning. Hoe klein ben je dan, terwijl je tijdens je gehele termijn als voorzitter niks anders deed dan schoppen naar de grote broer.
   Dus niet langer huilen, maar een grote doos gebak sturen en miv. het nieuwe seizoen eindelijk die Henk Kesler-tribune openen in het halflege Polman.

 4. Stef says:

  Beste heer Mededorp, er zullen ongetwijfeld een paar Twente supporters zijn die Heracles een Europees tripje misgunnen. En ik gok dat er nog meer Twente supporters zijn die het Heracles wel gunnen. Maar ik denk dat het de overgrote meerderheid het geen ene reet interesseert of Heracles zich Europees weer voor lul wil zetten. Maar veronderstellen dat de profs van Twente opzettelijk gaan verliezen om jouw clubje een hak te zetten, getuigd van een kinderlijke achtergesteldheid die je alleen nog op een schoolplein ziet. Piep piep hoi…

 5. jeroen says:

  Jan je hebt toch gelijk gekregen! Maar Heracles moet de hand in eigen boezem steken doordat ze te wisselvallig waren en tegen laagvliegers zoals NEC en Sparta hebben laten liggen. En Fc Twente, daar moet je het niet van hebben als het er op aan komt en het Heracles betreft.Ze hebben zichzelf vanmiddag te kakken gezet!
Archief