Zaterdag 20 april 2024

Kampioenschap van Australië voor Rini Coolen ver weg

Geplaatst op 2 januari 2011 door   ·   Geen reacties

ADELAIDE – De topper in de Australische A-League tussen koploper Brisbane Roar FC en de FC Adelaide United van trainer Rini Coolen (foto) is geëindigd in een krappe 1-0 zege voor het bezoekende Brisbane. Het doelpunt werd in de 69ste minuut gescoord door Jean Carlos Solorzano, de Costaricaanse aanvaller van de koploper. Adelaide werkte hard. Sergio van Dijk – de enige Nederlander in de ploeg – kreeg net als enkele medespelers nog een scoringskans, maar het bleef 0-1. ‘We deden bijna alles goed vandaag’, zei Coolen later. ‘We stopten ze in de eerste helft goed af, bouwden redelijk goed op, maar het ontbrak ons aan de altijd belangrijke beslissende pass of we raakten bij een kans de bal net niet goed genoeg’, aldus de oud-speler van Heracles en oud-trainer van oa FC Twente.

Daardoor is de competitie in de Australische hoogste klasse wel zo ongeveer beslist. Brisbane heeft nu een voorsprong van elf punten op Adelaide.