Vrijdag 22 juni 2018
Twentesport

Paasvoetbal

Geplaatst op 17 maart 2017 door   ·   2 Reacties

Pasen is de mooiste tijd van het jaar. Ik kijk nu al verlangend uit naar dat weekeinde, voor mij geen gezellige familie-ontbijtjes of geslenter over woonboulevards, maar Nottingham Forest tegen Blackburn Rovers. Twee clubs met een rijk verleden die nota bene onderin de Championship spelen. Verder staat een bezoekje aan het stadion van Notts County, de oudste voetbalclub ter wereld, op het programma. Vier dagen lang gaat het in de auto en de kioeg alleen maar over voetbal, auto’s, voetbal, vrouwen, voetbal, muziek, voetbal…

Het is nog niet zo gemakkelijk om aan kaarten voor Newcastle tegen Leeds te komen, ook al omdat Newcastle weer kan promoveren naar de Premier League en Leeds doet het overigens ook prima. We overnachten in Durham, na Oxford en Cambridge de derde universiteitsstad van Engeland. En vooral bekend om de Kathedraal en Durham Castle die op de werelderfgoedlijst van Unesco prijken. Ze krijgen binnenkort gezelschap van de Koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen en Frederiksoord te Drenthe, maar dit geheel terzijde. Bekende (oud-)inwoners van Durham zijn Bobby Robson, Mr. Bean en Tony Blair.

Zondag 16 april bezoeken we Lincoln (ook al een universiteitsstad) waar de plaatselijke FC (non-league) een dikke kans heeft te promoveren naar League Two. Lincoln schakelde eerder Brighton and Hove uit in de strijd om de FA Cup. Voor het eerste sinds de Middeleeuwen is een non-league-club zover gekomen. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de wereldberoemde Cathedral of the blessed Virgin Mary of Lincoln. Deze kathedraal is een meesterwerk van de Britse architectuur en het bouwwerk was van 1310 tot 1548 het hoogste ter wereld. En gezien de resultaten dit seizoen vermoed ik dat de selectie van Lincoln City FC zich steevast verzamelt in dit knusse kerkje.

En Tweede Paasdag speelt Birmingham City (met welke Nederlandse speler die onder meer onder contract stond bij Twente, Eagles en Groningen?) tegen Burton Albion. De bekendere club in Birmingham is natuurlijk oud Europa Cup I-winnaar Aston Villa en daarom juichen wij van harte voor de andere club City, niet toevallig ook met de ‘nickname’ The Blues.
Voetbal, geschiedenis, voetbal, economie, voetbal, politiek, het is zo’n leerzaam weekeinde…

Jan Medendorp

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Geurt says:

    Het lijkt tegenwoordig niet meer te doen een columnpje te verwekken zonder Wikipedia bij de hand. Zo is Lincoln City inmiddels allang uitgeschakeld door Arsenal, praktisch gezien.

  2. Dirk says:

    Dat lijkt mij ook wel wat, zo’n lekker lang paasvoetbalweekend!
Archief