Maandag 6 april 2020
Twentesport

Sportloos

Geplaatst op 23 maart 2020 door   ·   Geen reacties

Ik ben een ouwe lul, onlangs 58 jaar geworden. Ik maak weliswaar veelvuldig gebruik van internet, maar pagina 101, 601 en 801 kan ik met mijn ogen dicht op mijn afstandsbediening vinden. Het laatste nieuws en de sport. Op een aantal netten is teletekst al helemaal niet meer verkrijgbaar, zo ouderwets schijnt dat informatiemedium inmiddels te zijn.

Ik wil niet zeggen dat teletekst een einde aan mijn relaties heeft gemaakt, maar het schakelen tijdens nieuws, sportwedstrijden en films om even te kijken of er nog nieuws is, danwel de stand van een wedstrijd (ongeacht welke sport) te verifiëren, nee, daar waren de dames veelal niet van gediend. En ik kon het niet laten.

Er wordt nu al weken niet gesport. En dus meldt 801 al dagen dat Sanz, de oud-voorzitter van Real Madrid is overleden (volgens mij heb ik hem ooit een handje gegeven, maar dat zal toch niet…) en dat alleen in Wit-Rusland in competitieverband wordt gespeeld. En laat dat nou ongeveer de enige voetbalcompetitie zijn die ik niet volg…

Op 601 lees ik al dagen de verrichtingen van Giri, Anish Giri. Niet echt een naam die doet vermoeden dat hij is geboren in de Jordaan. De Russische knul (Nepalese vader en Russische moeder) is Nederlander geworden in 2008 en laat nu Holland een woordje mee praten in de schaakwereld. Hij heeft al vier jaar een zoon terwijl hij zelf op de foto’s op internet er ook nog uitziet als een tiener.

Hoe zal het gaan met de Nederlandse voetbalcompetitie, kost Corona wellicht een paar Nederlandse clubs de kop, hoe zal het gaan met de Spelen, met de Champions league, met de Formule 1? En waar leeft die Giri eigenlijk van? Volgens Wikipedia heeft hij nogal wat toernooien gewonnen, wordt daar flink gecasht? Of leeft hij van een uitkering? Overdenkingen tijdens sportloze weekenden…

Jan Medendorp

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief