Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Thomas Bruns

Geplaatst op 11 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

Wat is er aan de hand met Thomas Bruns? De begenadigde middenvelder, afkomstig van SV Omhoog in Wierden, doorliep na te zijn gescout de jeugdopleiding van FC Twente en Heracles. Hij gold als een groot talent en koos toen hij klaar was voor het echte werk, tot leedwezen van FC Twente, voor Heracles. Dat is nu acht jaar geleden.

Bruns werd de spil op het middenveld, een voorwaarts gerichte speler met een gouden pass; een kleine maestro en een groot veldheer.

Dat hij niet was te houden voor Heracles was duidelijk, de vraag was alleen nog waarheen. Het werd uiteindelijk Vitesse, een club met ambities, maar ook een club die minder warm is qua sfeer dan Heracles, waar het meer om buitenkant gaat dan om binnenkant. Een harde voetbalcultuur, waar je niet mag voetballen om een Europees ticket, maar waar het halen van Europees voetbal een must is. En waar ze geen Twents praten maar Russisch. Het enige Russisch dat Bruns kent is een ei.

Dat lijkt niet zo te passen bij Bruns. Hij was in Almelo een concurrentieloos de baas op het veld, maar liep in Arnhem met tien bazen op de grasmat. Waar het aan de Weezebeeksingel een club is, daar is het aan de Batavierenweg in Arnhem een BV, maar dat krijg je als je kiest voor het grote geld. De overstap kwam het spel van Bruns niet ten goede. Het deukte vermoedelijk ook zijn ego, want het draaide opeens niet meer om hem. Het werd er vorig seizoen met de komst van trainer Leonid Sloetski niet beter op. Bruns werd steeds vaker buiten de lijnen gelaten.

Hij wilde en mocht weg. In de winterstop vertrok hij op huurbasis naar FC Groningen, toch een club die hem beter zou moeten liggen, me zijn maatje Mike te Wierik uit Hengevelde, ook Tukker én ex-Heraclied. De frêle technicus uit Wierden debuteerde in januari tegen… Heracles. En speelde zijn beste wedstrijd sinds jaren. Het werd 3-0 en Bruns scoorde twee fantastische goals.

Daarna ging het helaas ook bij FC Groningen minder met de frêle technicus, want geen gogme en geen goals. Groningen besloot Bruns al in de zomer terug te sturen naar Vitesse. Onduidelijk is waarom het na Arnhem ook in Groningen misging. En waarom een ex-Heraclieden als Mike te Wierik en Bryan Linssen het bij Groningen en Vitesse wel kunnen laten zien…
Dus blijft de vraag: wat is er aan de hand met Thomas Bruns?

archieffoto: een jonge Thomas Bruns in zijn eerste seizoen bij Heracles

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief