Koelen, Keulstra en Van de Nes Overijssels kampioen marathonschaatsen

Geplaatst op 9 februari 2012 door   ·   Geen reacties
ALBERGEN – Joost Koelen uit Delden is Overijssels kampioen marathonschaatsen op natuurijs geworden. Koelen kwam na zestig ronden (24km) op de baan van Albergen als eerste over de streep. Hij is lid van de Hengelose IJsclub. Koelen won met miniem verschil de eindsprint van Luuk Loohuis uit Haaksbergen. Op één ronde werd Thierry Miijsters uit Mariënheem derde. De wedstrijd bij de mannen was een ware afvalrace. Slechts vijf deelnemers finishten.

Koelens clubgenote Pien Keulstra (foto) uit Boekelo greep de titel bij de vrouwen die 16 km moesten rijden. De Nederlands kampioene op de 3 en 5 km won de sprint van Kimberley van den Berg uit Nieuwleusen. Marleen Molenaar uit Enschede werd derde.
Bij de masters ging de titel na een race van 20 km naar Kurt van de Nes uit Zwolle, die eerder op de dag ook al vierde was geworden bij het NK in Emmen. Jan Anne Woelders uit Hengelo werd tweede en Paul Aarninkhof uit Denekamp derde.
Het Overijssels kampioenschap marathon op natuurijs werd dus op dezelfde dag gereden als het nationaal kampioenschap waaraan diverse Overijsselse topschaatsers de voorkeur gaven.

NB In Geesteren wordt morgen het Open Twents Kampioenschap Marathonschaatsen op natuurijs verreden op de natuurijsbaan Het Landriet.