Woensdag 24 april 2024

Winst voor De Zweef; overige clubs Twente onderuit

Geplaatst op 15 april 2018 door   ·   Geen reacties

EERSTE KLASSE – Van de Twentse clubs in de eerste klasse heeft alleen De Zweef een overwinning geboekt. Op bezoek bij FC Winterswijk wonnen de Nijverdallers met 2-3. De overige Twentse clubs deden het een stuk minder. Rigtersbleek verloor op eigen veld van Longa’30. BWO ging bij Rohda Raalte fors onderuit terwijl Stevo verloor bij RKZVC. Tubantia moest in Hengelo een nederlaag incasseren tegen Heino.

Rigtersbleek – Longa’30 0-3 (0-1)
Score: Kerperien 0-1, Monninkhof (e.d.) 0-2, Berendsen 0-3

De eerste helft ging lange tijd gelijk op. Rigtersbleek bleek in staat om het Longa af en toe lastig te maken, maar gaf zelf weinig  weg. In de slotfase van het eerste bedrijf kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Een voorsprong die vrijwel meteen na de hervatting verdubbeld werd door een bal die in eigen doel werd gewerkt. Halverwege de tweede helft zorgde Longa met de 0-3 voor de definitieve beslissing.

Rohda Raalte – BWO 5-1 (3-1)
Score:
 Coelho 1-0, Beltman 2-0, Lugtenberg 3-0, Van den Heuvel 3-1, Kruiper 4-1 , Kruiper 5-1.

BWO had het balbezit, maar Rohda de kansen. De ploeg uit Raalte benutte deze wedstrijd de mogelijkheden bijna optimaal. Daardoor werd er al snel ruim afstand genomen en was de wedstrijd halverwege eigenlijk al gespeeld. na de 3-0 voor Rohda Raalte kwam BWO voor rust nog wel terug tot 3-1, maar die treffer leek weinig verschil te maken. Na rust trok Rohda de lijn door en kwamen er nog twee treffers bij, waardoor het duel in 5-1 eindigde.

RKZVC – Stevo 5-2 (2-0)
Score:
Reinerink 1-0 (eigen doelpunt), Storkhorst 2-0, Reinerink 2-1, Storkhorst 3-1, Belterman 4-1, Nijhuis 4-2, Storkhorst 5-2

Tubantia – Heino 2-3 (1-1).
Score: Schokker 0-1, Renssen 1-1, Gerritsen 1-2, Roddenhof 1-3, De Bruijn 2-3

Heino nam het initiatief en scoorde al in de 4e minuut de 0-1. Ook het vervolg was voor Heino, dat alleen verzuimde om meer afstand te nemen. Hierdoor kon Renssen gelijk maken. Na rust benutte Heino de mogelijkheden wel en kwam het op 1-3. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Dat speelde Heino parten, want de bezoekers leken al zeker van hun zaak terwijl Tubantia niet op wilde geven. De Bruijn verkleinde de achterstand tot 2-3. Verder kwam Heino niet meer.

FC Winterswijk – De Zweef 2-3 (1-2)
Score:
 Snellink 0-1, Dikkers 0-2, Leuijerink 1-2, L. Redeker 2-2, Dikkers 2-3 (pen.)

Voor rust was er sprake van een open wedstrijd. Beide ploegen kregen een ruim aantal mogelijkheden waarvan er drie werden benut. Hierdoor was het De Zweef dat halverwege op voorsprong stond. Na rust verwachtte iedereen dat Winterswijk zou aanzetten. Dat lukte deels, want een van richting veranderd schot leverde de gelijkmaker op. De Zweef was niet onder de indruk van de gelijkmaker en zette goed door. Na een overtreding kreeg De Zweef een strafschop. Toen die benut werd vierden de Nijverdallers het alsof het kampioenschap binnen was. Daarmee bevestigend dat de druk groot is. Het bleek de winnende treffer, waardoor De Zweef drie belangrijke punten kan bijschrijven.