Donderdag 25 april 2024

1E: Tubantia wint, De Zweef maakt het koploper lastig

Geplaatst op 21 februari 2016 door   ·   Geen reacties

2015-10-11 HVV Tubantia - AWC aALMELO – HVV Tubantia heeft tegen hekkensluiter WSV een zakelijke overwinning geboekt. In een matig duel won de ploeg van Marcel Degenaar met 1-0. Het Nijverdalse De Zweef ging op bezoek bij aanstaand kampioen Woezik en maakte het de koploper lastig, maar moest zich na een penalty en een rode kaart toch gewonnen geven. TVC’28 verloor op bezoek bij de amateurs van NEC.

Woezik – De Zweef 1-0
De Zweef mocht proberen te stunten in de uitwedstrijd tegen Woezik, dat het kampioenschap al binnen lijkt te hebben, gezien de voorsprong van maar liefst veertien punten op nummer twee Bemmel. De Nijverdallers vinden zichzelf terug bovenin de middenmoot en konden zonder druk afreizen richting Wijchen. De blauwhemden kregen in de eerste helft zelfs enkele mogelijkheden op de 1-0, maar die waren niet aan de aanvallers van De Zweef bestemd. Ook in het tweede bedrijf kreeg de ploeg van Anton Wennermers enkele kansen, maar Woezik was met een schot op de paal eveneens dichtbij. Een klein half uur voor tijd kreeg de thuisploeg na een handsbal aan Nijverdalse zijde echter een strafschop, die feilloos werd benut: 1-0. De Zweef-verdediger Mark Scholten kreeg iets later vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler ook nog eens de rode kaart, waarna het verzet was gebroken en De Zweef zonder punten huiswaarts keerde.
Diebels 1-0

NEC (av) – TVC’28 2-1
TVC’28 kon op bezoek bij de amateurs van NEC het puntenaantal van de tegenstander evenaren, maar zag het gat van drie punten juist verdubbeld worden naar zes. Bij rust keek de ploeg van Douwe Jansen tegen een 1-0 achterstand aan en in de tweede helft werd de marge twee door een eigen doelpunt van Mark Oudehinken. Kort voor tijd bracht Maarten Oude Avenhuis de spanning enigszins terug, door de 2-1 op het scorebord te brengen, maar verder dan dat kwam TVC niet. De Tubbergenaren blijven door de nederlaag twaalfde en staan daarmee nog steeds op een nacompetitieplek.
NEC 1-0, Oudehinken (ed) 2-0, Oude Avenhuis 2-1

HVV Tubantia – WSV 1-0
Voor het Tubantia van scheidend trainer Marcel Degenaar stond het treffen met hekkensluiter WSV op het programma. Na een kleine twintig minuten voetballen bracht Frank Teuiten de Hengeloërs op voorsprong en dat bleek de enige treffer van het rommelige duel, waarin er weinig echte kansen werden gecreëerd. Tubantia komt door de zege op plek twee, doordat concurrent Bemmel niet in actie kwam en dus een wedstrijd minder speelde.