Vrijdag 19 april 2024

Achttiende nederlaag bezorgt De Bleek de genadeslag

Geplaatst op 8 mei 2016 door   ·   Geen reacties

tom slotman rigtersbleekGENDT – Rigtersbleek is na één seizoen alweer gedegradeerd uit de Hoofdklasse C. Zondagmiddag verloor het de uitwedstrijd bij De Bataven met 4-1 en dat bleek de definitieve doodsteek. Volgende week wacht in het thuisduel met Alverna het afscheid van de hoofdklasse én van een afzwaaiend trio.

De formatie uit Enschede begon niet eens slecht aan het duel en kwam na een ruim half uur voetballen op voorsprong via een treffer van aanvoerder Tom Slotman (foto). Na rust trok de thuisploeg de stand echter gelijk en in het laatste kwartier zette het aan, waarna nog drie doelpunten volgden. Rigtersbleek wist daar vrij weinig tegenover te zetten en kon de degradatie enkel accepteren.

De ploeg van John Gielink wist dit seizoen slechts drie wedstrijden winnend af te sluiten en behaalde dertien punten, met een doelsaldo van -46. Voorafgaand aan het seizoen wisten ze in Enschede dan ook dat het een lastig seizoen zou worden. Velen op sportpark Rigtersbleek hadden niet eens verwacht te promoveren, maar toen dat geschiedde, probeerden de Enschedeërs dapper zicht te handhaven. Meerdere wedstrijden wist de promovendus op voorsprong te komen, om deze in de tweede helft vervolgens weer weg te geven.

Voor de rood-wit-zwarten staat nu enkel nog het thuisduel met Alverna op het programma. Rigtersbleek zal deze wedstrijd koste wat het kost willen winnen; om het seizoen in de Hoofdklasse C goed af te sluiten, maar ook om de afzwaaiende routiniers Tom Slotman, Jurrie Stevens en Mike trap een waardig afscheid te geven.

De Bataven – Rigtersbleek 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 34. Slotman 0-1, 53. Aarntzen 1-1, 76. Aarntzen 2-1, 83. Basten 3-1, 90. De Vries 4-1