Vrijdag 19 april 2024

Alle drie de hoofdklassers uit Twente zonder kerstvreugd

Geplaatst op 15 december 2018 door   ·   1 Reactie

EMMELOORD/ RIJSSEN – Alle drie de Twentse hoofdklassers in het zaterdagvoetbal hebben vanmiddag hun wedstrijden verloren. Zo ging koploper Excelsior’31 in Emmeloord verrassend ten onder bij Flevo Boys, waardoor Staphorst zich Herbstmeister mag noemen.

De laag geklasseerde ploegen van SVZW uit Wierden en DETO uit Vriezenveen verloren ook, thuis van DUNO respectievelijk uit bij Flevo Boys.

Flevo Boys-Excelsior’31
2-0 (1-0)
Excelsior’31 heeft de nederlaag in Emmeloord over zichzelf afgeroepen. Om te beginnen kreeg het team van trainer Peter Wesselink vooral in de eerste helft genoeg kansen om al vroeg een gat te slaan, maar Tom Smoes, Hakim Ezafzafi en Hielke Penterman hadden in de afronding hun dag niet. Excelsior’31 speelde wel dominant, maar daar heg je weinig als je niet scoort. Ondertussen groeide bij Flevo Boys het besef dat er mogelijk wel wat te halen zou zijn, eerst via de counter, maar gaandeweg ook brutaler. Flevo Boys, nieuw in de hoofdklasse, kwam nog voor rust op 1-0 dankzij een feilloze kopbal van Timon Rorije. In de tweede helft zorgde Johan Tiems voor de 2-0 en vervolgens had het ook nog zomaar 3-0 of 4-0 kunnen worden doordat de Rijssenaren voor het eerst dit seizoen mentale tikken kregen die de ploeg in de polder niet te boven kwam.

SVZW-DUNO 2-3 (1-2)
SVZW had het thuis moeilijk tegen de kasteelheren uit Doorwerth. Na een kwartiertje schoot Shapoul Ali de 0-1 binnen, maar na nog een kwartier maakte Frank Smit er met een parelend schot 1-1 van, onhoudbaar voor de keeper van DUNO. Toch hadden de gasten hun antwoord klaar, want kort voor de thee bracht Roy Talsma een fraaie aanval tot een goed eind. Meteen na de warme kruidendrank gaf Robin de Jong de stand in elk geval voor het thuispubliek een dragelijker aanzien door een prima aanval, met een hoofdrol voor Yessin Maskoul, tot 2-2 af te ronden. SVZW ging er nog eens vol voor en Maskoul schoot op de lat, maar het geluk was met de gasten die, wederom via Talsma, kort voor tijd de winnende derde scoorden. SVZW ging nog wel op jacht, schoot ook, maar helaas voor de Wierdenaren met hagel.

WHC-DETO 2-0 (1-0)
DETO zit in de hoek waar de klappen vallen en dat betekende ook vandaag lege handen. Juist tegen een andere laagvlieger als WHC had de ploeg van trainer-coach Jos van der Veen afstand moeten nemen. DETO stond vóór de wedstrijd één na laatste, met alleen WHC onder zich. Het verschil bedroeg drie punten en dat verschil poetste de Wezep-Hattem Combinatie weg. Door het verlies van SVZW is die ploeg derde van onderen. DETO was vanmiddag zeker niet de mindere, speelde zelfs frank en vrij, creëerde kansen, maar was slordig in de afwerking, want vergat dat doelpunten als uitroeptekens achter één van de betere wedstrijden te zetten. Mogelijk geeft het staf en selectie het vertrouwen dat het in de tweede competitiehelft beter kan en ook moet. Lois Vijfhuizen, Kevin Aman en de invallers Quays Shayesteh en Coplan Soumaoro kregen kanen te over, met name in de tweede helft, maar kregen de bal niet in het vijandelijke net, wat Jonathan van Marle namens WHC wél twee keer lukte.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (SVZW-DUNO)