Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Alle hens aan dek bij SVZW om degradatie af te wenden

Geplaatst op 8 maart 2019 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De nood is hoog bij SVZW, want de debutant in de hoofdklasse knokt wekelijks voor elk punt, maar pakt er te weinig en verkeert in acuut gevaar. Er moet morgen thuis van Buitenpost worden gewonnen, zoveel is zeker.

Niemand kan zeggen dat SVZW er met de pet naar gooit, maar als je voor de kansen niet benut en achter de kansen weggeeft, dan is de penibele positie verklaard. Het moet ook voor trainer Philip Agteres een hard gelag zijn hoe de ploeg veel geeft en weinig krijgt. De sleutel ligt op een loos middenveld, want daar eindigt uitverdedigen en begint aanvallen, maar daar, juist daar, gaat het vaak mis. Het is van beide te weinig. Wie een paar wedstrijden heeft bijgewoond ziet een hardwerkend team met een gebrek aan vertrouwen.

SVZW treft in Buitenpost een hardnekkige ploeg die stug verdedigt maar vanuit de omschakeling voor gevaar zorgt. De club uit Friesland speelt voor het eerst op dit niveau, SVZW hééft al veel vaker op dit niveau én hoger gespeeld, maar moet na het kampioenschap van vorig seizoen oppassen niet meteen weer te degraderen, want ze zien andere degradatiekandidaten meer punten sprokkelen, waaronder streekgenoot DETO, dat morgen ook een zware klus krijgt als SDC Putten naar Vriezenveen komt.

SVZW moet winnen als want staat met 11 uit 20 troosteloos onderaan, twee punten achter op WHC en DETO die ook nog eens één respectievelijk twee wedstrijden minder hebben gespeeld. Een verlies tegen Buitenpost kan SVZW zich domweg niet permitteren.

FOTO: Verslagenheid in beeld bij SVZW met een wegbenende Pilip Agteres na de thuisnederlaag vorige week tegen Berkum (@Henk Steen)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief