Zondag 18 augustus 2019
Twentesport

Alles of niks als enige optie van Quick’20 tegen Dongen

Geplaatst op 3 mei 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Bij winst op Dongen komende zondag is voor Quick’20 een herhaling van het wonder mogelijk en dus handhaving in de derde divisie. Verliezen de Oldenzalers, dan is het normaal gesproken gebeurd met de koopman. Zelfs bij winst wordt het nog weken bikkelen voor klassenbehoud.

Er wacht de ploeg van interim-trainer André Paus (foto) nog een serie van vier wedstrijden, eigenlijk vier finales, waarvan die tegen Dongen dit weekend de eerste is. Dongen staat relatief veilig, want zeven punten los van de degradatiezone en zal dat graag zo willen houden.

Quick’20 heeft in de derde divisie nu alleen HBS nog onder zich, maar de onderste twee teams degraderen rechtstreeks. De ploegen twee daarboven, nu zijn dat OJC Rosmalen en Blauw Geel’38, moeten nacompetitie spelen.

Volgende week speelt Quick’20 uit bij koploper TEC en over twee weken komt EVV naar Oldenzaal en die ploeg is ook nog niet veilig. De laatste wedstrijd vindt 26 mei in Den Haag plaats naamgenoot Quick.

Bij de Oldenzalers is het besef aanwezig dat er eigenlijk vier keer moet worden gewonnen en zeker zondagmiddag als Dongen naar sportpark Vondersweijde komt. Op de site meldt de club dat, als de laatste vier wedstrijden door Quick’20 worden gewonnen, te beginnen zondag tegen Dongen, een herhaling van het ‘wonder’ van afgelopen seizoen mogelijk is. Ze zullen in Oldenzaal ook weten dat wonderen als eigenschap hebben dat ze weinig voorkomen, maar moed verloren is strijd verloren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief