Zaterdag 20 april 2024

Belangrijke winst De Zweef op Stevo; de Bleek op stoom

Geplaatst op 17 februari 2019 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Door zelf aantrekkelijk te voetballen én met dank aan een lamentabel TVC’28 pakte De Zweef uit Nijverdal vanmiddag in Tubbergen in de eerste klasse een belangrijke zege op de club van De Grote Moat. Het werd 2-4 voor het team van trainer Anton Wennemers.

Stevo ging wat sukkelig ten onder door HVV Tubantia in de eerste minuten van de tweede helft twee keer te laten scoren. De andere Hengelose club, BWO, ging thuis roemloos ten onder tegen Longa 30. Rigtersbleek deed vanmiddag goede zaken door in Enschede met 1-0 van NEC te winnen.

TVC’28–De Zweef 2-4 (1-2)
Het was van de kant van de bezoekers een prima wedstrijd, wat temeer opviel daar de Tubbergse formatie blindemannetje speelde en waar het kon de even blinde trap naar voren hanteerde. Het spel van de Nijverdallers streelde meer de ogen. De overwinning was dik verdiend en kreeg al snel vorm toen Sven Dikkers bar en boos verdedigen van TVC’28 afstrafte: 0-1. Tom Heuver verdubbelde de score, maar uit het niets deed TVC’28 via Jan Koelman iets terug. Van hetzelfde laken een pak toen, nadat De Zweef in de tweede helft via een lange lob van Nick Snellink op 1-3 was gekomen, wederom Koelman de marge verkleinde. Er was nog tien minuten te gaan. Het was opnieuw Snellink die 2-4 scoorde en dat kon geen Koelman nog veranderen.

Rigtersbleek–NEC 1-0 (0-0)
De ploeg van de Bleek won voor de tweede keer op rij met 1-0 en dit keer thuis van NEC. Het verschil had al in de eerst helft kunnen worden gemaakt, maar dat verzuimden de roodwit gestreepten. Na zo’n twintig minuten in de tweede helft rondde Ricardo Teunissen een van de talrijke aanvallen af en daar bleeef het bij. Dat kon ook doordat de ploeg uit Nijmegen het kennelijk nogal koud vond aan de G.J. van Heekstraat en deswege in de schulp kroop. Rigtersbleek klimt dankzij de zes punten uit de twee wedstrijden van na de winterstop en de equipe van trainer Otto Krabbe heeft zich in de Top Vijf gemeld. Volgende week wacht Heino in, vanzelfsprekend, Heino.

BWO–Longa’30 0-4 (0-4)
Longa’30 heeft vanmiddag op zijn dooie akkertje met 0-4 gewonnen van en bij BWO in Hengelo en die stand was reeds bij rust bereikt. Alleen al daarom was de tweede helft onzin. Het was beschamend wat de ploeg van De Noork op eigen veld liet zien. Tim Bader scoorde voor de gasten de eerste en de vierde goal, tussen die twee bedrijven door gaven Freek Heinsbroek en Dirk Doppen de Achterhoekse victorie een middenstuk. Het verhaal wil dat ze bij de rooms-katholieke sportvereniging BWO zitten te springen om een paar lijnentrekkers. Het zou mooi zijn als die ook een balletje kunnen trappen.

Stevo–HVV Tubantia 1-2 (1-0)
Tien minuten na de voorgeschreven theekrans met peptalk, ook wel rust genoemd, ging het voor Stevo op de eigen Peuverweide in Geesteren mis. Voor de pauze was de thuisploeg op voorsprong gekomen doordat het toen bij de bezoekers fout liep, want die schoten in eigen doel. Stevo stond bij aanvang van het tweede bedrijf onder de aanlokkelijke zon boven Geesteren dus op voorsprong, maar gaf die meteen uit handen door direct een penalty te veroorzaken waar de Hengeloërs wel raad mee wisten. Dat was 1-1 en een minuut later werd het 1-2 doordat doelman Roy Kreuwel van Stevo zich liet verschalken door een boogballetje van een Hengelose foutenafstraffer. Aldus gaf de Geesterense ploeg van trainer Geert Veldhuis in drie minuten alles weg, want daarna gebeurde er hoegenaamd niets meer.