Geplaatst op 25 april 2018 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De winst van De Zweef op Heino was vanavond de derde driepunter op rij voor de Nijverdalse club, die daarmee voortgaat op de weg om de onderste regionen in de eerste klasse van het zondagvoetbal te verlaten.

De inhaalwedstrijd was een hectische derby tegen stevige middenmoter, want dat is Heino altijd, maar op het sportpark Gagelman was het team van trainer Anton Wennemers van meet af aan de bovenliggende partij.

Derbydompers
Binnen vijf minuten stond het al 1-0 door een koptreffer Tom Heuver uit een corner van Ruben Hendriks de openingstreffer te scoren. Eigenlijk had het bij rust minimaal 3-0 moeten staan, maar de blauwen van De Zweef gingen onnauwkeurig om met de mogelijkheden. De strijd werd richting de thee onstuimiger met soms charges op het randje of er zelf over, van beide kanten trouwens, zeg maar derbydompers.

Frustratiekaart
In de tweede helft moest Heino komen, maar de laatste linie van de Nijverdallers stond prima en gaf geen krimp. Sterker nog, de thuisploeg had het beste van het spel. Het was Jacco ten Hove die een Nijverdalse aanval via Jesper Krukkert en Dennis van der Lely met een doelpunt afrondde. Hij raakte hierbij wel geblesseerd en maakte plaats voor Sharma Ekuchu. Er werden over en weer kaarten ontvangen, vijf gele en aan de kant van Heino nog een rode frustratieprent.