Dinsdag 7 april 2020
Twentesport

Beroerde middag Excelsior’31; belangrijke voor DETO

Geplaatst op 15 februari 2020 door   ·   Geen reacties


RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Een uiterst pover Excelsior’31 moest vandaag op eigen veld buigen in de derde divisie voor DOVO uit Veenendaal. Er viel niks aan te merken op de 1-2 overwinning van de bezoekers. Daarmee zijn de Rijssenaren een middenmoter.

In de hoofdklasse boekte DETO een zeer belangrijke zege ten kost van Urk. Op sportpark Het Midden werd het 3-1 voor de Vriezenveners die knokken voor alles wat ze waar zijn om ook volgend seizoen een hoofdklasser te zijn.

Excelsior’31-DOVO 1-2 (1-1)
Zonder iets aan de kwaliteiten van DOVO af te doen moet worden geconstateerd dat de Veenendaalse ploeg van trainer Scott Calderwood in hoge mate kon profiteren van een offday van Excesior’31. Het spel oogde plichtmatig, de passes kwamen niet aan als de afstand meer dan een meter was en de bezieling ontbrak. Mogelijk had dit iets te maken met de absentie van Hakim Ezafzafi (privéomstandigheden) en Boy Boeloerditi (blessureleed) en dat zijn nou net twee erkende rekruten die topscorer Hielke Penterman vaak in stelling brengen. De topscorer stond vanmiddag op De Koerbelt droog. DOVO speelde, ofschoon ook niet groots, met gretigheid. Er was een strafschop nodig om de gasten op voorsprong te zeten. De penalty van Kevin Schmidt was onhoudbaar voor Excelsior-goalie Melvin Koetsier. Nog voor de rust maakte Dérian Reinders met een enorme poeier uit het niets de gelijkmaker, maar in de tweede helft zette Quincy Arends al de meer dan verdiende 1-2 op de borden.

DETO-Urk 3-1 (2-0)
De overwinning op Urk werd in Vriezenveen uitbundig gevierd, en terecht, want de zege betekent dat DETO naar boven kan blijven kijken. De formatie van oefenmeester Hennie In ’t Hof zag na afloop dat directe concurrenten De Dijk, Purmerstijn en SDC Putten hadden verloren en dat ook het nog te achterhalen Flevo Boys twee punten liet liggen. Kortom, de roodwitten van Het Midden hebben als op twee na laatste het lijfsbehoud zonder nacompetitie nog geheel in eigen hand. Dat geeft vertrouwen, om te beginnen volgende week als DETO op bezoek gaat bij Swift. Opvallend was vanmiddag de gretigheid van het team. Koen Fleer en Louis Vijfhuizen zorgden voor een 2-0 ruststand en ‘aanjager’. Maarten Jansen was bij beide goals betrokken, de spits was geregeld ook zelf dichtbij, knalde op de lat en scoorde uiteindelijk explosief de 3-0, waarna Lucas Schraal de Urker eer in de slotminuut mocht redden.

FOTO: Jan Sanderman (@excelsior31.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief