Zaterdag 20 april 2024

BWO doet goede zaken op weg naar de eerste klasse

Geplaatst op 21 mei 2017 door   ·   Geen reacties

HENGELO – BWO heeft goede zaken gedaan in de nacompetitie met als inzet promotie naar de eerste klasse. De thuiswedstrijd tegen Leones werd met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten werden gescoord door Bryan Nijhof. De return vindt donderdag plaats.

Met Leones kwam de nummer twee van de tweede klasse I op bezoek op het sportpark De Noork. BWO, de nummer vier uit de tweede klasse J, kon rekenen op veel publieke belangstelling voor het treffen in de nacompetitie. Die entourage leek de thuisploeg vleugels te geven. De Hengeloërs trokken het spel naar zich toe en lieten met goed combinatiespel zien welke bedoelingen er waren. Na een kwartier werd het verschil ook in een doelpunt uitgedrukt. Na een mooie aanval was het Dennis Kemerink die de bal liet lopen, omdat hij had gezien dat aan de andere kant Bryan Nijhof er nog beter voor stond. Nijhof benutte de kans en schoot raak.

Meer afstand

Leones leek aangeslagen door de vroege achterstand en BWO ging door in een poging nog meer afstand te nemen. Tien minuten na het openingsdoelpunt was het opnieuw raak. Na goed voorbereidend werk van Vincent Bilanovic kon Nijhof voor de tweede keer scoren. Daarmee leek BWO op rozen te zitten. Toch kantelde de wedstrijd na de 2-0. Leones gaf minder ruimte prijs en ging tactisch iets anders spelen waardoor het BWO een stuk lastiger werd gemaakt.

Niet te veel risico

Na rust kende de wedstrijd eenzelfde spelbeeld. BWO probeerde nog wel meer afstand te nemen, maar wilde ook weer niet teveel risico nemen, om zo de comfortabele voorsprong op het spel te spel te zetten. Gevolg was dat beide ploegen een stuk voorzichtiger speelden dan in de eerste helft en er niet meer zoveel kansen ontstonden als voor rust. Daardoor bleef het bij de 2-0 zege voor de thuisploeg, die daar uiterst tevreden mee was.

BWO – Leones 2-0 (2-0)
Scoreverloop: 18. Nijhof 1-0, 26. Nijhof 2-0
BWO: Nijenhuis, Van Houten, Weghorst, Ter Ellen, Wiegerinck, Kemerink, Derksen, Smit, Bilanovic, Van den Heuvel, Nijhof.