BWO haalt met één punt weinig uit dubbel paasweekend

Geplaatst op 22 april 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het paasweekend betekende in de eerste klasse van het zondagvoetbal flink aanpoten voor BWO, want de blauw-witten van de Noork in Hegelo moesten twee wedstrijden spelen. Ze hielden er één punt aan over en schieten daar weinig mee op, want dragen nog steeds de rode lantaarn.

HVV Tubantia kwam goed voor de dag door vandaag in Wageningen van WAVV te winnen, de ploeg waartegen stadgenoot BWO zaterdag niet verder kwam dan een gelijkspel.

WAVV-BWO 1-1 (0-1)
WAVV had na afloop de smoor in dat het zaterdag twee punten liet liggen tegen BWO, temeer de kansen er wel waren. In plaats daarvan braken de Hengeloërs kort voor rust de scoren open door uit de omschakeling doel te treffen. In de tweede helft ging WAVV alles of niks spelen, met vel risico, maar verder dan de gelijkmaker van Ruben Rip kwamen de Wageningers niet, temeer daar Kevin Woerkom bij het scheiden op de BWO-keeper stuitte.

Winterswijk-BWO 3-1 (3-0)
BWO was volkomen weerloos in en tegen Winterswijk. Bij rust stonden de Hengeloërs al op een kansloze achterstand van 3-0 door goals van Job Harmsen, Daniël te Winkel en Kabir Sabotic. En dr was niets op af te dingen. Na de pauze namen mondriaanmannen gas terug, maar bood BWO ook iets meer verzet, maar te laat en ook te weinig. De ploeg van de Achterhoekers, getraind door John Gielink, staat nu veilig en dat kan BWO als nummer laatst niet zeggen.

WAVV-HVV Tubantia 2-4 (1-1)
HVV stopte drie belangrijke punten in de tas door in Wageningen met 2-4 te winnen. Terecht, want de ploeg van oefenmeester Eric van Zutphen domineerde de wedstrijd en zette van meet af druk. Toch moest er een strafschop aan te pas komen, die in de herkansing door Orshein werd benut, om op voorsprong te geraken. Na een half uur viel de gelijkmaker uit een corner, maar HVV Tubantia bleef voetballen tegen het stugge WAVV, dat in de tweede helft steeds fysieker ging spelen, nogmaals scoorde, maar was niet bestand tegen de scoringsdrift van Ba, Be en Mo.
Mohamed Bouhlali

De Zweef-SC Bemmell 1-1 (1-1)
De Zweef pakte Tweede Paasdag een punt tegen titel kandidaat SC Bemmel en daar het de ploeg ook recht op. De gasten kwamen na een minuut of twintig op 0-1 door een goal van Albert Knuiman na een splijtende aanval en onhoudbaar voor invaller-poortwachter Paul Damman, die normaal gesproken in het vierde keept, maar ’s ochtends ook als invaller bij het vijfde onder de lat stond. Nog voor de pauze liet Jesper Middelkamp de gelijkmaker aantekenen. Komend weekend gaan de Nijverdallers op bezoek bij BVC’21

BVC’21-TVC’21 1-1 (1-0)
Het team uit Tubbergen pakte dik verdiend een punt tegen het hoog-genoteerde gezelschap in Beek-Ubbergen. TVC’28 had het veldoverwicht, maar met name Stef Roelofs ontbeerde een deugdelijk vizier. Tot ontsteltenis van de Twenten kwamen hun gastheren op 1-0 en werd een TVC’28-doelpunt ongeldig verklaard. Na de pauze scoorde de ploeg van trainer Marcel Waaijer de verlangde gelijkmaker, die van Stefan Huiskes het gebraden haantje maakte, wat dubbel lekker zou zijn geweest als hij op het ook nog de 1-2 had verzorgd.

Rigtersbleek-Stevo 0-2 (0-0)
De winst van Stevo was gezien het wedstrijdbeeld fortuinlijk, maar daar maalt in Geesteren niemand om. Beide doelpunten hadden trouwens het bezinksel van theewater nodig, want kwamen ver na rust tot stand, met als afmakers Ingmar Reimerink uit een hoekschop van Stijn Harmelink en van de ingevallen Mike Reimerink op aangeven van Roy Damhuis. Rigtersbleek verloor vooral doordat het op het eigen Engels aandoende sportpark helemaal niets wist te creëren.