Vrijdag 29 maart 2024

BWO verslaat Stevo, TVC’28 verliest, maar mag hopen

Geplaatst op 28 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO  – BWO heeft in de nacompetitie uitstekende zaken gedaan. De Hengeloërs wonnen op eigen veld met 2-0 van Stevo. TVC’28 verloor nipt bij FC Winterswijk. De 1-0 uitslag geeft nog alle perspectief voor de return, die volgende week plaatsvindt. Bovendien komen de verliezers van beide wedstrijden ook nog tegen elkaar uit voor een plek in de eerste klasse van het zondagvoetbal.

BWO – Stevo 2-0 (1-0).
Scoreverloop: Voss 1-0, Nijhof 2-0.

In een snikheet Hengelo probeerden beide ploegen zo goed mogelijk om te gaan met de extreme weersomstandigheden. Dat ging BWO beter af dan Stevo. De thuisploeg maakte het spel en drong de bezoekers terug. Doordat er veel mis ging bij beide ploegen duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Het was Voss die de score wist te openen. Na de 1-0 leek Stevo rijp voor de sloop. BWO zette even aan, maar al snel zakte het tempo weer. Stevo kwam beter in de wedstrijd en kreeg ook mogelijkheden. Een schot tegen de paal had een beter lot verdiend.

Na rust herpakte BWO zich en domineerde opnieuw de wedstrijd. Nijhof bracht de stand op 2-0. BWO leek door te gaan drukken naar een hogere score, maar Stevo wist erger te voorkomen. De laatste fase van het duel waren beide ploegen zichtbaar door hun krachten heen. Daardoor verstreek de tijd zonder dat er nog veel gebeurde.

De 2-0 voorsprong biedt BWO een aardige marge voor de return. Toch hadden de Hengeloërs mogelijkheden op meer. Nu zal ook Stevo nog hoop koesteren op een goede afloop.

FC Winterswijk – TVC’28 1-0 (0-0).
Scoreverloop: Leuijerink 1-0. Voor rust had FC Winterswijk duidelijk het betere van het spel. De thuisploeg bepaalde het spelbeeld en TVC’28 moest zich vooral beperken tot verdedigen. Dat lukte lange tijd heel goed, want de ploeg uit Tubbergen slaagde er in de 0-0 stand vast te houden. Via uitvallen probeerden de bezoekers zelf gevaarlijk te worden.

Na rust was er eenzelfde spelbeeld, de tweede klasser, die zo graag hogerop wil, bepaalde het spelbeeld. TVC’28 had weinig in te brengen, maar liep ook geen schade op. Leuijerink brak na een mooie aanval de score open. Winterswijk probeerde de voorsprong te vergroten, maar TVC hield de schade beperkt tot slechts een tegentreffer.

Voor TVC’28 is alles nog mogelijk, al zal er dan wel anders gespeeld moeten worden. Nadrukkelijker de aanval kiezen, want er moet hoe dan ook worden gescoord.