Vrijdag 22 juni 2018
Twentesport

‘Prestaties van STEVO dit seizoen boven verwachting´

Geplaatst op 17 maart 2017 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – Het eerste team van STEVO staat zesde, maar het is allesbehalve verzekerd van nog een seizoen in de eerste klasse zondag. De rood-gelen uit Geesteren staan drie punten voor op een nacompetitieplek. In gesprek met Twentesport kijkt Jeroen Kiepman, trainer van de club uit Geesteren, terug- en vooruit op seizoen 2016/2017, in het bijzonder de wedstrijd van aankomende zondag tegen De Zweef.

STEVO trapt zondagmiddag om twee uur af tegen de Nijverdallers op het eigen sportpark De Peuverweide. De Zweef staan slechts twee punten achter op STEVO. Hoewel het een derby is en STEVO de punten zeer goed kan gebruiken, beschouwt Kiepman het als één van de negen belangrijke wedstrijden die komen gaan.

`Ik verwacht een duel waarin beide teams tot het uiterste gaan, vooral als het gaat om strijd. Qua niveau is De Zweef gelijkwaardig aan ons, net als de meeste andere ploegen´, zegt hij. Wanneer Kiepmans ploeg weet te winnen, komt de club op 29 punten. De Enschedeër denkt dat dit niet genoeg is voor klassebehoud. `Ik gok dat we minimaal 35 punten moeten hebben, willen we veilig zijn.´

Presteren boven verwachting

Met 26 punten presteert het team uit Geesteren tot nu toe boven verwachting. De doelstelling is bij de onderste vier weg te blijven. Kiepman, die eerder oefenmeester was bij WVV’34 in Hengevelde en Bon Boys in Haaksbergen, heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken. `De kwaliteiten hebben we wel. Een ander pluspunt is dat we na de winterstop meer gewend zijn geraakt aan het niveau. Hiermee doel ik onder meer op de hogere handelingssnelheid, compact spelen en het vooruit druk zetten.´

`Een ander belangrijk aspect is dat we geen blessures en schorsingen oplopen. We hebben tenslotte een smalle selectie´, aldus de keuzeheer die bezig is aan zijn eerste seizoen bij STEVO.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief