Woensdag 24 april 2024

De Moeder

Geplaatst op 3 juni 2018 door   ·   Geen reacties

Zaterdag 2 juni 2018 stond het hele amateurvoetbal in de gemeente Twenterand, althans van de clubs die hun wedstrijden op zaterdag spelen, in het teken van de nacompetitie. De eerste eltallen van alle vier de verenigingen moesten aan de bak om te proberen degradatie te ontlopen of de hoop op promotie in leven te houden. Sportlust Vroomshoop, speelt de wedstrijden op de zondagen en zij komen pas 10 juni in actie om te trachten degradatie uit de vierde klasse te voorkomen.

Opvallend was wel dat de vier clubs allemaal een thuiswedstrijd moesten afwerken. Dan moet je dus kiezen als je een wedstrijd wilt gaan bekijken en ik had eerst gedacht naar Voorwaarts te gaan, want ik wist dat daar iets bijzonders voorafgaand aan de wedstrijd zou plaatsvinden. Vroomshoopse Boys was echter ook een wedstrijd waar veel op het spel stond en waarom zou ik deze keer niet in Den Ham blijven? Richting Vriezenveen zou ik niet gaan, dat wist ik wel, want ik ben van mening dat het voor DETO beter is als de club gewoon in de eerste klasse blijft voetballen. Bijkomend voordeel is dan ook dat de derby tegen DOS´37 in stand kan blijven.

Ik kon niet echt een keuze maken en besloot thuis te blijven, af te stemmen op Delta FM Sport en werd keurig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op de velden. Goed dat er vrijwilligers gevonden kunnen worden om deze uitzendingen te maken. Hoewel het heel jammer was dat er geen verslaggever was bij de wedstrijd Vroomshoopse Boys tegen Be Quick’28. Ik weet niet of dit eenmalig was, maar zo’n belangrijke wedstrijd verdient natuurlijk een verslag en daar moet toch iemand voor te vinden zijn?

Ik heb totaal geen spijt dat ik thuis ben gebleven, want de radio hield mij volledig op de hoogte van de gebeurtenissen op de velden. Den Ham houdt de kansen op promotie in eigen hand en moet volgende week weer aan de bak. De Boys wonnen, na een 0-1 achterstand met 2-1 en kunnen de degradatie nog steeds ontlopen. Maar volgende week zaterdagmiddag is het of over met de ambities voor Den Ham of is voor de Boys degradatie een feit.

Voorwaarts redde het niet en speelt volgend jaar in de derde klasse, maar het was wel spannend op sportpark Het Twistveen, want er moest een verlenging aan te pas komen en de strafschoppenserie werd uiteindelijk met 9-8 verloren. Ik had de kersvers geridderde voorzitter Gerard Aalderink nog wel een wedstrijd gegund. Bij DETO Twenterand tegen AFC leek het ook op een verlenging uit te draaien, maar vier minuten in de blessuretijd maakte de thuisclub het winnende doelpunt en mag dus nog even blijven dromen over de hoofdklasse.

Ik heb genoten van het sportprogramma, werd volledig op de hoogte gehouden en heb een leuke middag gehad. Wat ik echter wel heb gemist is de derde helft, onder het genot van een hapje en een drankje nog even wat napraten over de wedstrijd of zo maar wat over welk ander onderwerp dan ook. Hoe enthousiast ik ook ben over het programma, deze sociale gebeurtenis is voor mij reden om een volgende keer toch maar weer een wedstrijd te gaan bezoeken. Gelukkig komen dit soort dilemma´s ook niet zo vaak voor. Volgende week dus geen sprake van welk dilemma dan ook, want dat wordt Vroomshoopse Boys tegen Den Ham aan de Bosrand in Vroomshoop. De moeder der derby´s in Twenterand of is dat toch DETO tegen DOS?