De Zweef en Rigtersbleek winnen, TVC’28 en Luctor verder in de problemen

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Sven-Dikkers-1HENGELO – De Zweef en Rigtersbleek hebben hun plek in de subtop van de Eerste Klasse E zondag flink verstevigd. Beide ploegen wonnen met 2-0. De Enschedeërs deden dat bij Luctor et Emergo, dat door de nederlaag weer een stuk dieper in de problemen komt. TVC’28 verloor thuis nipt van Rood Wit.

Luctor et Emergo – Rigtersbleek 0-2
Maik Poelakker (Luctor et Emergo) en Bas Postma (Rigtersbleek) vertelden beiden eerder deze week dat de Twentse ‘derby’ een prooi voor hun ploeg zou worden, laatstgenoemde kreeg gelijk. Scoren deed de Bleek-topscorer zelf niet, maar hij zag dat ploeggenoten Mitchell Zephat en Nick ten Cate wel het net vonden. Rigtersbleek blijft daarmee prima meedoen om de bovenste plaatsen, Luctor zag concurrenten Concordia Wehl en Grol een punt uitlopen en blijft in het bezit van de rode lantaarn.
Scoreverloop: Zephat 0-1, Ten Cate 0-2

De Zweef – Longa’30 2-0
Het verrassend goed presterende De Zweef werd tegen Longa’30 vlak voor rust in het zadel geholpen door een Lichtenvoordse verdediger, die de bal achter de eigen keeper schoot en zo de ruststand op 1-0 bepaalde. Ruim een kwartier voor tijd werd De Zweef-topscorer Sven Dikkers (hierboven op archieffoto) neergehaald in het strafschopgebied, waarna hij zelf achter de bal ging staan. De jarige aanvaller van de Nijverdallers zag zijn penalty echter gekeerd worden door de doelman, maar enkele minuten voor tijd gooide hij uit een rebound het duel alsnog op slot. Door de overwinning blijft de ploeg van trainer Herman Hegeman subtopper in de eerste klasse.
Scoreverloop: Eigen doelpunt 1-0, S. Dikkers 2-0

TVC’28 – Rood Wit 0-1
TVC’28 nam het in eigen huis op tegen concurrent Rood Wit. In Tubbergen stond na twaalf minuten de eindstand al op het scorebord, toen Mustafa Seddiqi de bezoekers uit Groesbeek op voorsprong zette. Verder dan enkele speldenprikjes kwam de ploeg van trainer Douwe Jansen vervolgens niet, waardoor TVC haar vierde nederlaag van het seizoen leed en zichzelf inmiddels terugvindt op de tiende plek.
Scoreverloop: Seddiqi 0-1