Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

De Zweef handhaaft zich in eerste klasse zondagvoetbal

Geplaatst op 16 juni 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Ook volgend seizoen speelt de zondagvoetbalclub De Zweef uit Nijverdal in de eerste klasse. Dat werd vanmiddag afgedwongen in een beslissingswedstrijd om handhaving. Er werd door twee doelpunten, één voor en één na rust, gewonnen van WAVV uit Wageningen.

Het werd een reguliere overwinning die, zeker na de eerst treffer, geen moment in gevaar kwam. Die eerst goal viel uit één van de vele soepele aanvallen, waarbij in dit geval Daniël Jannink een voorzet op maat van Jesper Middelkamp binnenkopte.

Het vorig jaar ten koste van MVV’29 naar de eerste klasse gepromoveerde WAVV kwam geen moment in zijn spel en werd behalve op klasse ook op inzet afgetroefd. In de reguliere competitie eindigden de Wageningers één plek boven de Nijverdallers.

In het tweede bedrijf duurde het lang voor de 2-0 viel. Zo bleef er nog een soort van spanning, al leek het er niet op dat WAVV zou scoren, ook niet als een paar uur hadden door gevoetbald. Bij de verlossende verdubbeling van de score was het weer Middelkamp die aan de basis stond, met wéér een voorzet op maat. Dit keer naam Marc Nieboer de afwerking voor zijn rekening.

De vochtrijke derde helft duurde op het neutrale terrein lang en vervolgens in de contreien van Gagelman en de rest van Nijverdal nog veel langer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief