Vrijdag 29 maart 2024

De Zweef na nederlaag bij HVV op rand degradatie

Geplaatst op 12 mei 2019 door   ·   Geen reacties

HENGELO/NIJVERDAL – Het kan nog in theorie, maar het zal voor De Zweef voelen als een mission impossible, want door het verlies vanmiddag tegen mede-degradatiekandidaat HVV Tubantia lijkt degradatie voor de Nijverdallers vrijwel onontkoombaar. Er zijn nog kleine mogelijkheden en alleen via de nacompetitie.

De Zweef staat met nog twee wedstrijden te gaan twee punten achter op BWO, vier op WAVV en zes op de ploeg waarvan het vandaag verloor.

HVV Tubantia–De Zweef 2-1 (1-1)
Beide teams moesten een driepunter bijschrijven om richting veilige haven te koersen en speelden dan ook vol op de winst. Het gevolg was een attractieve wedstrijd met kansen vanaf eerste aftrap tot het laatste fluitsignaal. Na ruim een half uur kwam de thuisploeg via Calvin Scholten op voorsprong, maar binnen vijf minuten bracht Jacco ten Hove de Nijverdallers langszij. In de tweede helft begon het iets minder hevig, want geen der ploegen wilde achter komen te staan. Uiteindelijk scoorde Oshein Eilyo van HVV Tubantia die goal en veranderde sportpark De Bijenkorf in een Arena van Winnaars, want weliswaar kreeg De Zweef in een enorm offensief kansen, maar ze waren niet aan de ploeg besteed.

BWO–Rigtersbleek 3-2 (0-1)
In een knotsgekke wedstrijd greep BWO op het eigen sportpark De Noork in Hengelo de reddingsboei in de kolkende zee van de penarie. De ploeg won met 3-2 van het al lang en breed veilige Rigtersbleek. Daar leek het in de eerste helft nog helemaal niet op, want toen leidde de roodwitte formatie van de Bleek met 0-1, maar na de rust gingen de blauwwitten vol op de pedalen en was het alles of niets voor de ploeg van trainer René Nijhuis, want bij een nederlaag zou het over en uit zou zijn. Onder het clubmotto Hoog de Vaan drong RigterSbleek de gasten achteruit. In dat huzarengevecht werden Robbert Smit en Sven Mentink met de gelijkmaker de man die hoop, moed en zege brachten, want de heroïek leverde uiteindelijk de zwaarbevochten drie punten op.Bwo is nog nergens zeker van, maar is in elk geval wel de rode lantaarn kwijt, met dank ook aan de zustervereniging HVV Tubantia.

TVC’28–Rohda Raalte 1-4 (1-2)
In de bezoekers uit Raalte trof TVC ’28 een ploeg die sterker was en verdiend met 1-4 won. Door dit verlies is de club uit Tubbergen nog niet helemaal veilig. Wel kwam de thuisclub op voorsprong doordat Okke Schepers mooi voorbereidend werk van Stef Roelofs even mooi afrondde. Al in het vervolg van het eerste bedrijf bleek Rohda voetballend de baas op De Grote Moat. Na een half uur viel de gelijkmaker door Dirk-Jan Klein Velderman en nog voor er thee werd geschonken stond het 1-2 toen een vrije trap van Lars van Schooten in één keer achter TVC-doelman Ruud Hesselink in het net plofte. De thee kon in Tubbergen geen wonderen verrichten, want Rohda drukte dat overwicht uit in nog twee doelpunten, van Wesley Hansler en Mart Lugtenberg.

Stevo – FC Winterswijk 4-1 (2-0)
De bezoekers oogden in het begin van de wedstrijd gedrevener en combineerden beter, maar Stevo soorde via Mike Nijkamp desondanks, want tegen de verhouding in al vlot de 1-0. Gaandeweg ging de ploeg van trainer Geert Veldhuis ook beter voetballen, al behield Winterswijk een speltechnisch surplus. Toch was het weer de thuisclub die doel trof, een goal op naam van Hans Brunninkhuis, waarbij Nijkamp ook weer betrokken was. Nog voor de thee zorgde Nijkamp met zijn tweede voor 3-0. Na de pauze redde eerst George Chamoun voor Winterswijk de eer, waarna invaller Kees ten Broeke de marge in blessuretijd herstelde door er 4-1 van te maken.