Vrijdag 29 maart 2024

De Zweef na nederlaag nu toch serieus in de problemen

Geplaatst op 31 maart 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Het forse verlies van De Zweef thuis tegen Rohda Raalte betekent dat de al weken sluimerende degradatiezorgen voor de Nijverdallers nu serieuze vormen aannemen. Ook de positie van TVC’28 uit Tubbergren, dat vanmiddag in Nijmegen van NEC verloor, wordt er niet florissanter op. Dat komt temeer daar de laagvliegers Heino en BWO Hengelo hun wedstrijden vanmiddag wél wonnen. De Zweef draagt nu de rode lantaarn met twee punten minder dan TVC’28 en het wél winnende BWO. Komend weekend is het BWO-TVC’28..

Verder pakte HVV Tubantia dit weekend thuis belangrijke punten van Rigtersbleek en ging Stevo in een van Geesterse kant lamentabele wedstrijd onderuit in en tegen Heino.

De Zweef–Rohda Raalte 0-4 (0-1)
Het was een verdiende nederlaag voor De Zweef dat op door de gasten op aanvallende klasse werd afgetroefd. Het duurde tot tien minuten voor rust tot Mart Lugtenberg de ploeg uit Raalte op voorsprong zette. Daar had hij wel een strafschop voor nodig. Dat was tien minuten na rust niet zo, want toen lag zwak verdedigen van De Zweef ten grondslag aan de goal van weer Lugtenberg, die vijf minuten voor tijd ook nummer drie voor zijn rekening nam. Kort na de spelhervatting leed De Zweef weer dom balverlies en dit keer profiteerde Djeremy Zandvliet die een Raalter aanval over links afrondde.

HVV Tubantia–Rigtersbleek 1-0 (1-0)
HVV Tubantia wint heeft door de winst op Rigterbleek de degradatiezorgen voorlopig even afgewend, want met achttien punten laten de Hengeloërs vier clubs achter zich, maar veilig is de ploeg van De Bijenkorf nog lang niet, want de verschillen onderin zijn klein. De overwinning op de hoger geklasseerde Enschedeërs, die hun positie niet met treffers konden waarmaken, werd in Hengelo niettemin uitbundig gevierd, met Bas Geessink als het feestvarken, want hij was het die belangrijke treffer op zijn naam schreef.

NEC– TVC’28 1-0 (0-0)
Het was lange tijd een gelijkopgaande wedstrijd, met mogelijkheden voor beide doelen. Juist toen de gastheren tien minuten voor het eindsignaal met negen man kwamen te staan ging het mis voor de ploeg uit Tubbergen. De formatie van trainer Marcel Waaijer ging inderdaad amechtig op jacht naar de bevrijdende winnende treffer, creëerde ook kansen, veel kansen zelfs, mooie kansen ook, maar de bal wilde er niet in. Mauro Plegt en Jeffrey Huizinga kregen het niet voor mekaar. Tot ontzetting van alles wat Tubbergen was gebeurde dat wat onmogelijk werd geacht: NEC scoorde via Johnny Dobson twee minuten voor tijd een doelpunt.

Bemmel–BWO 0-2 (0-0)
BWO pakte tot eigen verrassing drie punten in de wedstrijd tegen de gewezen koploper in de eerste klasse. Bemmel was voetballend superieur, maar scoorde niet. Dat was een wonder, want de ploeg kreeg kans op kans, zeker in het eerste bedrijf. Na de thee kreeg Bemmel haast, wat ten koste ging van de precisie. Ook gaf de thuisploeg steeds meer ruimte weg, waar BWO uiteindelijk twee keer van profiteerde. Sem Geerdink en Bryan Nijhof maakten optimaal gebruik van de vrijheid door in tegenstoten wél te scoren.

Heino–Stevo 3-0 (1-0)
De ploeg van trainer Geert Veldhuis had zijn dag niet, zacht gezegd. Op keeper Roy Kreuwel na had geen van de Geesterse spelers spirit. Heino daarentegen knokte voor elke meter, wat ook viel te verklaren uit de stand op de ranglijst, want Heino heeft de punten nog hard nodig. Het duurde nog bijna een half uur voor het surplus door Jason Pham in een voorsprong tot uiting bracht. Dat was ook de ruststand. Na voorbereidend werk van Jesper Schokker bepaalde Jasper Smeenk de eindstand op 3-0. Het was een zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Eigenlijk had Stevo ook alleen zijn keeper kunnen afvaardigen.