Woensdag 24 april 2024

De Zweef veilig, TVC’28 vergeet goede zaken te doen

Geplaatst op 1 mei 2016 door   ·   Geen reacties

dCGQGQ_FREDACTIE – De Zweef heeft zich zondagmiddag verzekerd van wederom een jaar in de eerste klasse. Bij SC Bemmel werd er met 0-0 gelijkgespeeld en daardoor kan het niet meer ingehaald worden door nummer elf TVC’28, dat thuis tegen Germania niet verder kwam dan 1-1. HVV Tubantia won met 4-1 bij Rood Wit, maar zag de kans om derde te worden vervliegen.

TVC’28 – Germania 1-1
TVC’28 ontving Germania, dat twee plekken hoger stond op de ranglijst, en kwam in het eerste bedrijf op voorsprong. Maarten Oude Avenhuis promoveerde een goede combinatie met Joren Bosch tot doelpunt: 1-0. In de tweede helft kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte via een benutte penalty, waarna TVC’28 op zoek ging naar een tweede treffer. Via onder meer Niels Leemhuis en Stef Roelofs was het daar dichtbij, maar meer dan een punt zat er niet in voor de ploeg van Douwe Jansen. Het gat met Heino, de ploeg die achterhaald dient te worden om nacompetitie te ontlopen, is iets kleiner geworden: vier punten. Heino moet volgende week naar kampioen Woezik, terwijl TVC’28 hekkensluiter WSV ontvangt.
Oude Avenhuis 1-0, Loeffen 1-1

Rood Wit – HVV Tubantia 1-4
Promovendus HVV Tubantia mocht het opnemen bij laagvlieger Rood Wit en kwam na twintig minuten op achterstand in Groesbeek. Via een eigen doelpunt kwam het echter langszij en Carlos Jonkers zette zijn ploeg vlak voor de thee zelfs op voorsprong: 1-2. In de tweede helft kon de ploeg van Marcel Degenaar via een penalty van zoon Melvin en een doelpunt van Ekrem Lok uitlopen naar 4-1. Daar bleef het bij. Door de overwinning van Longa’30 komt Tubantia niet meer in aanmerking voor de derde plek en vecht het met SC Bemmel uit wie er vierde en vijfde worden.
Bardoel 1-0, eigen doelpunt 1-1, Jonkers 1-2, Degenaar 1-3, Lok 1-4

SC Bemmel – De Zweef 0-0
De Zweef mocht van geluk spreken dat het in de rust nog steeds 0-0 was, want SC Bemmel kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen. De Zweef-doelman Paul Damman was een goede sta-in-de-weg, maar de thuisploeg was zelf ook te onzorgvuldig in de afronding. Bijvoorbeeld bij een strafschop in de tweede helft, die ver naast ging. Zelf creëerden de Nijverdallers slechts enkele kleine kansen, maar ze scoorden niet. Dat was ook niet nodig, want door het punt is de ploeg van Anton Wennemers niet meer te achterhalen door TVC’28, waardoor het volgend jaar weer mag uitkomen in de eerste klasse.