Donderdag 19 september 2019
Twentesport

De Zweef wil bij Longa weg naar klassenbehoud inslaan

Geplaatst op 4 april 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Het worden voor De Zweef in Nijverdal de weken van de waarheid. De hoofdmacht van de club staat onderaan in de eerste klasse van het zondagvoetbal. De verschillen zijn nog niet extreem groot, want het gat met TVC’28 uitTubbergen en BWO uit Hengelo bedraagt twee punten en die clubs voetballen zondag tegen elkaar. Als die twee gelijk spelen en De Zweef zou winnen, krijgt de ploeg lucht.

Makkelijk zal dat niet zijn, want De Zweef moet naar Longa’30 in Lichtenvoorde en dat is een ploeg in de bonvste regionen. De wedstrijd op Gagelman in Nijverdal werd met 1-3 verloren, maar desondanks was van krachtsverschil nauwelijks sprake. Sterker nog, De Zweef had de beste mogelijkheden, maar de tegenstander was doelgerichter en vooral doeltreffender, en ging met de drie punten aan de haal. En in het besef dat er iets moet worden rechtgezet en er veel mogelijk is op sportpark De Treffer reizen de mannen van trainer Anton Wennemers (zie foto) welgemoed af.

Er is Wennemers zelf natuurlijk ook veel aan gelegen in Lichtenvoorde een flinke stap te zetten naar klassenbehoud, want hij zwaait na dit seizoen af en wil dat met opgeheven hoofd doen. Daar komt bij dat Wennemers een kind van de club is, ooit zelf speler in het eerste van de De Zweef, in de roemruchte lichting van de hoofdklassejaren, dus met een blauw-wit hart. Bovendien zou degradatie extra beroerd zijn omdat De Zweef volgend seizoen het eeuwfeest viert.

Ook op zaterdag
Los van de zondagperikelen begint De Zweef volgend seizoen met een prestatieselectie op zaterdag. Dat gaat niet ten koste van het zondagteam, want de bedoeling is dat het huidige tweede elftal na de zomer in een zaterdagcompetitie gaat voetballen. De Zweef volgt hiermee de landelijke en regionale trend. Steeds meer clubs kiezen er voor om deels of in zijn geheel op zaterdag te gaan spelen. Befaamde zondagclubs als PH Alnelo Quick’20 Oldenzaal en ATC’65 Hengelo gingen al voor en komend seizoen volgen onder meer Rigtersbleek en HVV Tubantia.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief