Woensdag 24 april 2024

Ook na ruime zege en derde plek blijft Degenaar kritisch

Geplaatst op 11 oktober 2015 door   ·   Geen reacties

2015-10-11 HVV Tubantia - AWC aHENGELO – ‘Ik heb nog niet gezien wat ik wilde zien.’ Het zijn de opvallende woorden van HVV Tubantia-trainer Marcel Degenaar zondagmiddag, nadat zijn ploeg een ruime overwinning heeft behaald op AWC. Na een matige eerste helft vermeldde het scorebord een 2-0 ruststand, maar in de tweede helft gingen de Hengeloërs los: 6-0.

De eerste 25 minuten gebeurde er nauwelijks wat op sportpark De Bijenkorf, tot Tubantia-aanvaller Hugo ter Hedde de bal ontving van ploeggenoot Bas ter Horst en vanaf de rand van het zestienmetergebied hard de openingstreffer binnenschoot. Niet veel later hield doelman Remco Olde Hendrikman met een knappe redding zijn doel schoon, maar verder gaf de thuisploeg nauwelijks kansen weg. Vijf minuten voor rust was het vervolgens Ekrem Lök die bij de tweede paal de 2-0 kon binnen tikken, waardoor een matige eerste helft toch met een comfortabele voorsprong werd afgesloten.

De tweede helft was na vijf minuten voetballen al enerverender dan het gehele eerste bedrijf: AWC-aanvaller Jip Ukusare miste een enorme mogelijkheid op de aansluitingstreffer – hij mikte van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal – en Ter Hedde was dicht bij zijn tweede doelpunt, toen hij één op één met de AWC-sluitpost kwam en zijn inzet gekeerd zag worden, terwijl hij de bal over de uitkomende keeper probeerde te plaatsen. Kort daarna gooide Tubantia het duel alsnog op slot. Ter Hedde was het eindstation van een mooie aanval via Melvin Degenaar en Lök: 3-0. Via doelpunten van Degenaar (schot van dichtbij), Frank Teuiten (kopbal) en wederom Lök (oog in oog met de doelman) stond de eindstand van 6-0 na ruim een uur spelen al genoteerd. Kansen om de score nog verder uit te breiden waren niet besteed aan onder meer de sterk invallende Randy de Wit.

Lam gelegd
‘We gaven AWC in de beginfase te veel ruimte om te voetballen op het middenveld,’ licht trainer Marcel Degenaar de mindere eerste helft toe. ‘In de tweede helft hebben we dat opgepakt en hun spel lam gelegd. Dan weet je dat we levensgevaarlijk zijn op de counter en had de score uiteindelijk veel hoger kunnen uitvallen.’ Met de ruime zege werd er inmiddels voor de vierde keer op rij gewonnen, na een slechte start met twee nederlagen, en staat Tubantia op de derde plek. ‘Het was even wennen voor onze spelers, maar ze maken stappen. We trainen veel op de balcirculatie, het openstaan bij de aanname en het keuzes maken bij het inspelen. Daardoor hebben we weinig balverlies op eigen helft, iets wat dodelijk is in de eerste klasse.’

Niet tevreden
Toch is de oefenmeester nog niet tevreden met het vertoonde spel. ‘Ik heb nog niet gezien wat ik wilde zien – misschien bij vlagen in de tweede helft – maar dat weten de jongens ook. Ze weten wat ik van ze eis. Elke dinsdag trainen we hard op conditioneel vlak. Of ze me daarom vervloeken? Nee, want ze zien zelf het effect. Ze moeten het gevoel terug krijgen dat dit soort overwinningen mogelijk zijn en deze zege draagt daar natuurlijk wel aan bij’, besluit hij lachend.