Zaterdag 20 april 2024

DETO blijft hoofdklasser, want is te sterk voor Sliedrecht

Geplaatst op 15 juni 2019 door   ·   1 Reactie

BARNEVELD/VRIEZENVEEN – Volkomen verdiend heeft de hoofdmacht van DETO vanmiddag het hoofdklasserschap met een seizoen verlengd. Ook de derde finale op rij om dit klassenbehoud te bestendigen werd namelijk gewonnen. Op het veld van SDV Barneveld werd Sliedrecht tijdens de verlenging met 3-1 geklopt. Na het eindsignaal was er een roodzwarte explosie van geluk op en om het veld.

DETO kwam overigens wel op achterstand toen Chris Boom de polderjongens na een kwartiertje op voorsprong zette. Na weer en kwartier bracht Kevin Aman de Vriezenveners op gelijke hoogte. Het had bij rust eigenlijk al een Vriezenveense voorsprong moeten zijn, maar Coplan Soumaoro miste vijf minuten voor de thee een strafschop. DETO was sterker, maar vergat te scoren. Uit de omschakeling kreeg Lelystad ook zo zijn mogelijkheden, maar net als alle wedstrijden dit seizoen bleek Anthony van Zaltbommel een betrouwbare sluitpost te zijn.

Na de rust was er maar één ploeg die voetbalde en dat was DETO, maar gebrek aan geluk en precisie verhinderden goals (wel twee keer de paal door Joost Extercate en Kai Wesselink) voor de formatie van trainer Jos van der Veen, de Enschedese oefenmeester die DETO vorig seizoen via de nacompetitie naar de hoofdklasse bracht en nu weer via de nacompetitie het hoofdklasserschap verlengt. Hij moest niettemin vertrekken en heeft met DZC’68 in Doetinchem een nieuwe club.

Doordat de vele kansen van DETO in de tweede helft niet aan de spelers besteed waren moest er twee keer een kwartier worden verlengd. In het eerste kwartier scoorde Lesley Nahrwold 2-1 en in het tweede maakte Kevin Aman de allesbeslissende 3-1. Na het bloed, het zweet en de tranen onderging alles wat rood en zwart was een douche van bier en champagne.