Donderdag 28 maart 2024

DETO doet wat het dringend moet doen, en wint dus…

Geplaatst op 24 februari 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Het waren drie belangrijke punten voor het tegen degradatie vechtende DETO in deze eerste van een serie van drie thuiswedstrijden. Het won in een overigens weinig verheffende wedstrijd met 1-0 van Berkum.

Excelsior’31 liet in Aalten twee belangrijke punten liggen in de strijd om het kampioenschap.

DETO-Berkum 1-0 (0-0)
Berkum was zaterdag op Het Midden in Vriezenveen geen schim van zijn reputatie. Aangezien ook het spel van DETO geen pochen kon lijden was het vooral een kwestie van afzien voor de teams en het publiek, waarbij spelers en supporters van DETO toch goed te pas waren, want zij vierden het enige doelpunt van de wedstrijd, dik vijf minuten in de tweede helft bijgeschreven op het conto van Kevin Aman, die van geduchte afstand raak schoot. Berkum ging vervolgens uiteraard massaal in de aanval, maar de overtuiging én de genialiteit ontbraken bij de ploeg uit Zwolle-Noord, onder wie de broers Van der Meulen en Johnson Bacuna. DETO verdedigde de voorsprong, maar liet niet na sporadisch voor de 2-0 te gaan, onder meer via Lesley Nahrwold, zij het vergeefs. In deze vorm is Berkum volgende week ook voor te pakken voor SVZW, zullen de scouts Altink en Koetje hebben gezien. SVZW vertoeft net als DETO in de degradatiezone.

AZSV-Excelsior’31 1-1
Excelsior’31 speelde dit weekend in Aalten zijn slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Het was van beide kanten een draak van een wedstrijd, maar vooral de Rijssenaren onwaardig gezien hun hoge plek op de ranglijst en hun onverholen kampioenaspiraties. De ploegen tikten de bal zinloos rond, elk plan en elk doel was een raadsel. Wie de bal had, verloor hem prompt. Als kijkspel was het rampzalig. AZSV kwam tijdens een korte opleving kort na de rust zowaar tot scoren. Het was Robin Thüss die het doelpunt voor zijn rekening nam. Vervolgens had het zelfs makkelijk 2-0 of zelfs 3-0 kunnen worden, maar die afgang bleef de Rijssenaren bespaard. Sterker nog, Excelsior’31 scoorde notabene de gelijkmaker toen Amanuel Isa plotseling bij toeval raak kopte uit een corner van Mirko Zwiers.