Zondag 18 augustus 2019
Twentesport

DETO krijgt loon van de onmacht in derby tegen SVZW

Geplaatst op 1 mei 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Door in de slotseconden te verliezen van SVZW uit Wierden heeft DETO zich vanavond lelijk in de eigen voet geschoten. SVZW sloeg op de valreep toe nadat DETO voor de derde keer op de paal of lat had geschoten. Dat zegt alles, want DETO kreeg volop kansen, maar faalde in de afwerking. Tot in de allerlaatste minuut een oud-speler van de Vriezenveners scoorde, namelijk de zwaluw Frank Smit.

Voor alles was het een bar slechte wedstrijd. Grote mannen, lange halen, diepe ballen, op goed geluk en na ons de zondvloed. SVZW is al zo ongeveer gedegradeerd, maar begint zowaar punten te pakken nu het wegens zinloosheid niet meer hoeft, DETO heeft nog kans zich via de nacompetitie of wellicht zelfs rechtstreeks veilig te spelen, maar laat nodeloos drie dure punten liggen.

Vertoning van niks
Het was qua wedstrijd een vertoning van niks, hoewel het – dat moet gezegd – tot de laatste seconde spannend bleef, want er zou eens iemand in staat zijn te scoren. Niet dat er iets was dat deze veronderstelling enig grond gaf, want SVZW liet zien waarom de ploeg onderaan staat en DETO, dat wel het beste van het slechte spel had, creëerde wel iets, om daar vervolgens helemaal niets mee te doen. Zo misten Louis Vijfhuizen en Kevin Peppels zo ongeveer voor open doel.

Veel meegemaakt, dit nooit
In de laatste seconden kreeg de minst slechte ploeg de rekening gepresenteerd van de slechtste door na het verprutsen van weer een kans nota bene Frank Smit de 0-1 te zien scoren. Volgens trainer Jos van der Veen van DETO was het onbegrijpelijk wat we gezien hebben’ en ook zijn assistent Guus Hoevenberg, gepokt en gemazeld in het voetbal-metier, kon er niet over uit. ‘Ik heb heel wat meegemaakt, maar dit, nee, dit nooit.’

Op naar Sparta Nijkerk
DETO gaat overigens zaterdag vol vertrouwen naar koploper Sparta Nijkerk. ‘Die ploeg ligt ons wel’, aldus Van der Veen. En voorzitter ‘Arjan Goosselink: ‘Ik heb nog niet meegemaakt dat we van Sparta verloren, waarom zouden we dat zaterdag dan doen.

Het zou DETO daarenboven een lief ding waard zijn als SVZW zaterdag thuis van degradatiekandidaat WHC wint, als het moet onverdiende goal in de laatste seconde…

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief