DETO lijkt zich dit seizoen al snel te willen handhaven

Geplaatst op 7 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Nog even en DETO is veilig in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal, want opnieuw won de ploeg, dit keer in en van Nunspeet. SVZW en Vroomshoopse Boys pakten een punt bij Flevo Boys respectievelijk FC Zutphen. De wedstrijd van DOS’37 tegen Hierden werd vanwege de grasmat op Het Midden in Vriezenveen afgelast.

DOS’37 begint volgend weekend lekker uitgerust aan de derby tegen en bij DETO, maar treft in de aartsrivaal (ofschoon dat met de jaren wel minder wordt, een paar bejaarde en verstokte supporters langs de lijn uitgezonderd) een team vol zelfvertrouwen.

Nunspeet-DETO 0-1 (0-1)
Er was afgelopen seizoen nog een akelig spannende nacompetitie nodig om DETO met veel kunst- en nog meer vliegwerk te houden. Het liep uiteindelijk kantje-boord goed af, maar dit seizoen wil men alles anders aanpakken. DETO lijkt zich heel snel veilig te willen spelen, na de mispeer bij Flevo Boys, om daarna te kijken wat er nog meer mogelijk is. De altijd lastige uitwedstrijd in en tegen Nunspeet werd effectief met 0-1 gewonnen, door een benutte penalty van Frank Smit, vijf minuten vóór het theeberaad. Het was een moeilijke middag op het sportpark Wiltsang. Smit had er na de rust weliswaar nog wel een paar kunnen maken, maar ook Nunspeet kreeg riante mogelijkheden, mar miste in de afwerking of stuitte op de Vriezenveense keeper Anthony van Zaltbommel. Toen de gelijkmaker tóch viel, ging het feestje niet door, wegens buitenspel.

Flevo Boys-SVZW 2-2 (2-0)
SVZW kwam in de eerste helft op achterstand door de thuisploeg te veel ruimte te laten waar Arnoud Post al rap, in de zevende minuut, van profiteerde. Daarna moesten de Zwaluwen uit Wierden aan de bak, maar in plaats van 1-1 werd het door Björn Adams 2-0 op het polderveld, waar ooit het been van SVZW-verdediger Herman (Lotje) Lodeweges zo ongeveer doormidden ging. In de rust besloot trainer Philip Agteres tot het inbrengen van Maarten Jansen, wat zich een kwartier voor tijd uitbetaalde in de aansluitingsgoal, de druk werd van Wierdense kant opgevoerd en in de 85ste minuut liep reeds aleer Ferdi ter Avest met zijn gelijkmaker een punt voor SVZW redde. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en voeren met zeven uit drie de ranglijst aan.

FC Zutphen-Vroomshoopse Boys 0-0
Er zijn van die wedstrijden waarvan de eindstand ook het verslag kan zijn. Een vrije tamme op sportpark ’t Meijerink in Zutphen. Vroomshoopse Boys begon met twee wijzigingen in vergelijking met de basis-elf van vorige week. Aanvoerder Jordy Brinkman kwam terug van een blessure ten koste van Robin Drenthen en Jelle Drees verving Ton Kunst, die vanwege zijn werk verstek liet gaan. De hoogtepunten waren schaars. Er wachten Vroomshoopse Boys nu twee thuiswedstrijden, eerst tegen Flevo Boys, daarna tegen tegen KHC.