Zondag 18 augustus 2019
Twentesport

DETO wil uit puur eigenbelang SVZW laten degraderen

Geplaatst op 30 april 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Om zichzelf veilig te spelen in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal moet DETO morgenavond op eigen veld de derby tegen SVZW winnen. De buren uit Wierden zijn bij een nederlaag op sportpark Het Midden in Vriezenveen officieel gedegradeerd.

DETO, dat vorig seizoen mét SVZW promoveerde naar de hoofdklasse, staat er beter voor in de strijd tegen de neergang, al is het geen weelde, maar kan de nacompetitie nog behalen om degradatie na één seizoen af te wenden. Het is zelfs mogelijk dat de roodhemden zich rechtstreeks handhaven.

De ploeg van de vertrekkende trainer Jos van der Veen (die in Vriezenveen wordt opgevolgd door Otto Krabbe die nu Rigtersbleek traint) heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan veel concurrenten, al is het programma met koploper Sparta Nijkerk, Genemuiden, Berkum, Flevo Boys en – op de laatste speeldag thuis – WHC voorwaar geen makkelijke serie.

Winst op SVZW is morgenavond hoe dan ook een vereiste. De derby op Het Midden trekt naar verwachting een bult volk en begint om half acht.

FOTO: Henk Steen (foto eerdere ontmoeting van DETO en SVZW)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief