Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

DETO na zwaarbevochten winst nog één finale te gaan

Geplaatst op 8 juni 2019 door   ·   Geen reacties


KLOETINGE/VRIEZENVEEN – Door vanmiddag na verlenging met 2-4 te winnen in en van Kloetinge is DETO nog één wedstrijd verwijderd van een langer verblijf in de hoofdklasse. Die beslissende wedstrijd tegen de winnaar van Sliedrecht tegen Roda’46 Leusden, die elkaar dinsdag treffen.

Makkelijk ging het niet, verdiend was het uiteindelijk wel. Degenen die de verre reis meemaakten (270 kilometer hen en ook 270 kilometer terug) zagen geen goede wedstrijd, daarvoor zat er te veel spanning op, maar wel een aantrekkelijk duel waarin op elke bal werd gelopen en om elke bal gestreden. Inzet en passie van beide kanten. DETO was voetballend veruit de beste, maar de Zeeuwen deden er qua beleving niet voor onder.

De wind speelde een belangrijke rol. Redelijk voetbal was eigenlijk alleen over de grond mogelijk. Er waren kansen, maar er zaten sloten op de deuren. In de verlenging leek Kloetinge sterker te worden, ook door de rugwind, maar de Vriezenveners overleefden de Zeeuwse storm om vervolgens in zelf toe te slaan.

Zenuwgierend
Stan Nijhuis brak de ban, Coplan Soumaoro verdubbelde de voorsprong, maar daarna werd het toch nog zenuwgierend spannend doordat Guus de Leeuw namens Kloetinge de aansluitingstreffer scoorde. DETO ging nog een paar keer door het oog van de naald, maar de spreekwoordelijke gouden wissel van trainer Jos van der Veen bracht verlossing, want koud in het veld besliste supersub Joost Extercate de wedstrijd: 1-3.

Een derde finale
Vermoedelijk duurt de tocht van 270 kilometer terug naar Het Midden in het Oosten minder lang dan de heenweg, en is het ook wat uitbundiger, in de wetenschap dat DETO er terug in Vriezenveen nog niets heeft, want nog een derde finale moet spelen, tegen de winnaar van Sliedrecht tegen Roda’46 in Leusden, die elkaar dinsdag dus treffen.

FOTO: DETO Twenterand (Vriezenveense vreugde vanwege victorie)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief