Zaterdag 25 mei 2019
Twentesport

DETO nog twee zeges verwijderd van de hoofdklasse

Geplaatst op 8 juni 2018 door   ·   4 Reacties

VRIEZENVEEN – DETO is nog maar twee overwinningen verwijderd van de Hoofdklasse. Waar het vorig seizoen kommer en kwel was voor de Vriezenveners, gaat het dit seizoen boven verwachting. Na de overwinning op AFC wacht nu Groningen als laatste horde richting de finale van de nacompetitie.

‘Afgelopen jaar hadden we het heel moeilijk en zijn we er onder een nieuwe trainer in gebleven’, vertelt Qays Shayesteh. ‘Dit seizoen hebben we die goede lijn van de laatste periode door weten te trekken. Je ziet nu dat we afgelopen seizoen duidelijk onder ons kunnen hebben gespeeld. Met deze jonge leergierige groep is heel veel mogelijk.’

Zoveel zelfs dat DETO lange tijd bovenin meedeed, al moest het in de laatste fase kampioen SVZW en nummer twee Flevo Boys laten gaan. Flevo Boys speelt in de nacompetitie, net als WHC. Beide clubs zijn nog volop in de race voor promotie, wat de kracht van de eerste klasse laat zien.

Klaar voor de hoofdklasse
‘Ik denk dat wij ook wel klaar zijn voor de hoofdklasse. Wanneer we ons eigen spel spelen en ons goede voetbal laten zien denk ik dat we een goede kans maken op promotie’, blikt Shayesteh vooruit.

De middenvelder weet nog niet heel veel van de aanstaande tegenstander, maar gelooft in de kracht van de eigen ploeg. ‘Met alle respect voor deze tegenstander, wanneer we van onszelf uitgaan en spelen zoals we al vaker hebben laten zien, dan zijn we voor elke tegenstander een lastige ploeg. Groningen schijnt fysiek sterk te zijn, zoals de meeste teams uit het noorden, wij zullen er ons voetbal tegenover zetten. Na een sterke eerste periode hebben we een mindere fase gehad, maar richting het einde van het reguliere seizoen hebben we het weer opgepakt. We zijn nu weer bezig met een heel goede serie, nu is het zaak die serie nog een goed vervolg te geven.”

 

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. Joop says:

  Volgens mij , als de stand niet bedriegt , is DETO 3e geworden , achter SVZW , Flevoboys, WHC , en Barneveld !!!

  • Jeroen says:

   Goed gezien Joop! Maar in het artikel staat niks over welke plek ze geëindigd zijn. Er staat alleen dat ze lang bovenin meededen maar aan het eind niet meer mee konden. Niets over dat ze dan 3e of 5e zijn geworden. Dus snap je comment niet.

 2. Joop says:

  ik bedoel 5e

 3. Joop says:

  Ze moesten kampioen svzw en nummer 2 flevoboys laten gaan , dan zeg je toch dat je 3e bent !!
Archief