DETO speelt 2-2 gelijk in en tegen Lelystad in de Tropen

Geplaatst op 27 mei 2017 door   ·   Geen reacties

LELYSTAD/VRIEZENVEEN – Op het gloeiende sportpark Langezand van Lelystad in de Tropen speelde DETO de eerste wedstrijd in de tweede ronde om lijfsbehoud vanmiddag gelijk. De ploeg uit Vriezenveen kwam twee keer op voorsprong, maar zag SV Lelystad ook twee keer langszij komen. DETO moet de klus nu komende zaterdag op eigen veld afmaken om in de eerste klasse te blijven.

Over de wedstrijd val niet zo heel veel te zeggen, want het weer te warm (aangewakkerd met vuurwerk bij de entree van de gladiatoren, zie foto) en de belangen te groot. Niettemin was DETO voetballend de beste, qua spelgogme en combinatieintellect. Dat werd door de thuisclub gecompenseerd door inzet en krachtvoetbal.

Lekker van start

DETO ging lekker van start met een vroege goal. Al in de derde minuut namelijk schoot Frank Smit de 1-0 binnen. Kort voor de reguliere rust (om het kwartier waren er drinkpauzes) met een rommelgoal van Nick Ham op gelijke hoogte. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. Om te beginnen bracht ‘meesterbrein’ Quays Shayesteh de club uit Vriezenveen, ook van afstand, op 2-1 en opnieuw scoorde Lelystad via goalgetter Jethro Degraav de gelijkmaker door powerpassie in het Vriezenveense zestienmetergebied.

Koesteren van remise

In de slotfase kregen beide teams nog een aantal kansen om de volle winst te pakken, maar ze koesterden vooral de remise, wetend dat het komende zaterdag op sportpark Het Midden; een absolute finale waarin DETO strijdt voor het behoud van het eersteklasserschap en Lelystad voor promotie van de tweede naar de eerste klasse. In zo’n situatie kan het alle kanten op, maar als gezegd moet DETO het karwei op eigen veld kunnen klaren.